Η εκδίκηση της Yrsa Sigurðardóttir

21826637Μη φεύγεις. Μη φεύγεις ακόμη. Δεν τέλειωσα.“.

‘Ενα βιβλίο που προσωπικά το κατατάσσω στα δυνατά μεταφυσικά θρίλερ. Γραμμένο με ιδιαίτερο τρόπο η Ισλανδή Yrsa Sigurdatottir, επιβεβαιώνει τον κανόνα που μας λέει ότι η Σκανδιναβική λογοτεχνία όσον αφορά τα αστυνομικά και τα βιβλία μυστηρίου είναι η ανερχόμενη δύναμη.

Παρακολουθούμε δυο παράλληλες ιστορίες, που συνδέονται  και εξελίσσονται συγχρόνως, ενώ μια τρίτη ιστορία μας ενημερώνει σταδιακά για το παρελθόν ενός  απο τους πρωταγωνιστές. Ένα παρελθόν που όλοι θέλουν να ξεχάσουν αλλά αυτό τους κυνηγάει αμείλικτο.

Ένα νεαρό ζευγάρι και μια οικογενειακή φίλη τους φτάνουν σε ένα ακατοίκητο νησί  “στην άκρη του κόσμου” για να ανακαινίσουν ένα παλιό σπίτι με σκοπό να το μετατρέψουν σε πανσιόν. Απο το πρώτο κιόλας βράδυ ξεκινάει ο τρόμος. Παράξενα πράγματα, συνεχόμενα, συμβαίνουν στο παλιό ακατοίκητο σπίτι. Εντελώς απομονωμένοι και αποκομένοι απο τον υπόλοιπο κόσμο θα δοκιμαστούν και θα φανερωθούν τα πιο κρυφά τους μυστικά.

Στην απέναντι όχθη ένας ψυχολόγος προσπαθεί να ξεπεράσει την εξαφάνιση του μικρού του γιου που έγινε πριν απο χρόνια. Βοηθώντας μια αστυνόμο να ερευνήσουν την αυτοκτονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας ανακαλύπτει ότι είχε εμμονή με τον εξαφανισμένο γιο του. Γρήγορα θα δουν ότι αυτή η αυτοκτονία συνδέεται με μια σειρά βίαιων θανάτων που έχουν όλοι τους κοινά στοιχεία.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται με μια ανάσα. Η συγγραφέας σου περνάει το μήνυμα πως όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα στο τέλος η δικαιοσύνη θα αποδοθεί . Η ατμόσφαιρα της Sigurdatottir σου προκαλεί γνήσιο τρόμο και με κάθε σελίδα που περνάς αγωνιάς για την τύχη των πρωταγωνιστών όλο και περισσότερο κι ας μην τους συμπαθείς. Ένα πολύ δυνατό βιβλίο που δεν διαβάζεται στο σκοτάδι.

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s