Η δεκάδα μου με τα χειρότερα εξώφυλλα βιβλίων

Πολλές φορές κοιτάζω ορισμένα εξώφυλλα βιβλίων και σκέφτομαι “γιατί τους το έκαναν αυτό;” ή “μα τι είχαν επιτελους στο μυαλό τους;”. Δεν φτάνει που είναι και εντελώς κακόγουστα αλλά είναι και εντελώς άσχετα με το περιεχόμενο του βιβλίου.

Ορισμένα απο αυτά που έχω πετύχει κατά καιρούς είναι:

547ba1f9-c6c6-4927-acc5-75b82d943789Πανδώρα – Αν Ράις. (Εκδόσεις Λιβάνη) Όχι πείτε μου σας παρακαλώ που κολλάει αυτό το εξώφυλλο με ένα παθιασμένο έρωτα δυο βαμπίρ στην Ρώμη, στο Παρίσι και όπου αλλού μπορεί να υπάρχει ένα ζευγάρι βαμπίρ;


9789601637747-1000-0576706

Είμαι το νούμερο 4 – Πιττάκους Λόρι (Εκδόσεις Πατάκη). Εδώ βλέπουμε ένα εξώφυλλο που νομίζω ότι είναι ο Τζέιμς Μποντ σε στυλ Άγγελοι του Τσάρλι σε βαθύ κόκκινο φόντο. Το βελλάκι δεν ξέρω που κολλάει.


16898709

Οι τρεις σωματοφύλακες – Αλέξανδρος Δουμάς.

Γιατί; Δεν ξέρω αν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο πέρα απο την λέξη “γιατί”; Ποιος σκέφτηκε ότι αυτό το παπαδοπαίδι κολλάει σε αυτό το βιβλίο; Μπορεί να είναι καλό παιδί, δεν ξέρω, αλλά ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΧΙ!


img_1278

Ο άγγελος και ο φύλακας του – Τηλέμαχος

Ok! Εγώ σκιάζομαι έτσι όπως την κοιτάει! Χώρια που αυτή μοιάζει με φάντασμα και νιώθεις ότι θα βάλει κάποια στιγμή το σεντόνι και θα του κάνει “μπου” μπας και την αφήσει ήσυχη και ξεκουμπιστεί απο τα πόδια της!


nifΝύφες με προξενιό – Παναγιώτα Νάζου (Εκδόσεις περίπλους)

Αν η κυρία στη φωτογραφία ήταν η γιαγιά μου θα αρνιόμουν να το πω! Αυτό το εξώφυλλο! αχ αυτό το εξώφυλλο! Πονάω και που το βλέπω! Πραγματικά, τι είχαν στο νου τους;


images

Η αποστασία των διανοούμενων – Γιώργος Καραμπέλιας (Εναλλακτικές εκδόσεις)

Με ανατριχιάζει έτσι όπως με κοιτάει. Τι είναι αυτός ο τύπος τώρα; διανοούμενος ή κάτι άλλο; πιο πολύ μου μοιάζει με τον τρόπο που κοιτάει για τον Χάρο που βγήκε παγανιά.


49d07d2f2b048709fab28e0845347114_xl

Η πτώση του Νάρκισσου – Τάκης Θεοδωρόπουλος (Εκδόσεις ωκεανίδα)

Εδώ, σε αυτό το εξώφυλλο χάνω πραγματικά τα λόγια μου. Δεν ξέρω που κολλάει το αυγό του Κολόμβου! Μήπως είναι μια εικαστική παρέμβαση;


167203

Οι γέφυρες του χρόνου – Μάριαν Κέρλεϋ (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Μα τι χάλια εξώφυλλο για ένα τόσο ωραίο βιβλίο! Κάποιος μέσα στον εκδοτικό είχε προσωπικά με την συγγραφέα αλλιώς δεν εξηγείται. Το σακάτεψαν!


0003630_195

Στο έλεος του κυκλώνα- Λόραν Γκοντε (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Η κοπελίτσα για ποιο πράγμα ακριβώς παρακαλεί; ή ετοιμάζεται να κόψει φλέβα;


9789605011925-1000-0590341

Το κεφάλι του Μινώταυρου – Μαρεγκ Κραγιέφσκι (Εκδόσεις μεταίχμιο)

Εδώ ότι και να πω είναι λίγο. Τι είναι αυτό το εξώφυλλο; γιατί δεν λυπηθήκαν το καημένο το βιβλιαράκι; Ένα αλογάκι (γιατί αυτό δεν μοιάζει με Μινώταυρό, συγνώμη κιόλας) μισοζωγραφισμένο πάνω απο ένα γυμνό κορμί γυναίκας κι ένα συρματόπλεγμα απο πάνω που δεν ξέρω πραγματικά που κολλάει.


Αυτά απο εμένα. Σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν κι άλλα κακά ή χειρότερα. Αν βρείτε ή έχετε κατά νου κάποιο μοιραστείτε το μαζί μας.

4 comments

  1. Εξαιρετικό σχόλιο, ειδικά αυτό στους 4 σωματοφύλακες πιό άκυρο δεν γίνεται!

    Liked by 3 people

    • Όντως, αυτό με τους τρεις σωματοφύλακες δεν υπάρχει! Ολη αυτή η σειρα που έχει βγάλει το Βήμα είναι το ένα χιρότερο απο το άλλο!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s