Αναλύοντας τους εφιάλτες…

Μία τριλογία η οποία από την πρώτη στιγμή που την ξεφύλλισα με εξέπληξε ευχάριστα. Στην πορεία αυτό το ξάφνιασμα εξελίχθηκε σε μεγάλη αγάπη. Είναι δύσκολο να μιλάει κανείς για τις μεγάλες του αγάπες. Πως γίνεται να είναι κανείς αντικειμενικός και να αποστασιοποιηθεί όταν κάτι του έχει προκαλέσει τόσα συναισθήματα; Και για να καταλάβετε γιατί μιλώ, θα σας πω ότι αυτή η τριλογία μου άρεσε τόσο που τα βιβλία της τα διάβαζα παντού, στην διαδρομή για την κουζίνα πηγαίνοντας να πιω νερό, πίνοντας το νερό, πλένοντας τα δόντια μου στο μπάνιο… κ.λ.π., ναι, δεν ήθελα να τα αφήσω.

Τι τεχνικό να σχολιάσω; Υπέροχη αφήγηση, ωραία γλώσσα, ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ δουλειά με τις προσωπικότητες των ηρώων, πρωτότυπη ιστορία, και επιτέλους καινούρια μυθολογία στην φανταστική λογοτεχνία.

Οι χαρακτήρες, από το στήσιμο των προσωπικοτήτων μέχρι τις αντιδράσεις τους είναι άψογες, η συγγραφέας έχτισε ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Η ατμόσφαιρα της σειράς, από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία μου έβγαζε ομίχλη σε αγγλική ύπαιθρο. Ειδικά στο τρίτο μέρος στο οποίο μας μεταφέρει στην υπεραγαπημένη μου Ιρλανδία και μάλιστα χειμώνα … εκεί ξετρελάθηκα! Μια σειρά γεμάτη στοιχειώματα σε σπίτια, μεσαιωνικά κάστρα και ερείπια, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Αυτή ακριβώς η ατμόσφαιρα είναι αυτό που αγάπησα περισσότερο στους Εφιάλτες, με έβαλε μέσα 100%, και γέμισα εικόνες…

Όσον αφορά την πλοκή, αίσθηση μου προκάλεσε το πόσο προγραμματισμένα ήταν όλα, οι κινήσεις, τα πρόσωπα… τα πάντα. Στο πρώτο βιβλίο, όλα έγιναν για κάποιο λόγο -ακόμα και οι μικρές αδιάφορες λεπτομέρειες- που τελικά σε όλα παίρνουμε απάντηση είτε στο δεύτερο μέρος είτε στο τρίτο. Οι εξελίξεις δε, διαδέχονται η μία την άλλη με εξαιρετικά περίτεχνο τρόπο.

Και ας πάμε στο love story, δεν τα συμπαθώ τόσο στα βιβλία, αν με ρωτούσατε όμως θα σας έλεγα ότι το συγκεκριμένο τα εμπεριέχει όλα, ένταση, πάθος, τραγωδία με ένα τρόπο δοσμένο που αγγίζει τον αναγνώστη. Ναι ο έρωτας του Ρέιμοντ και της Ονόρα δεν γίνεται να μην μείνει τελικά στην μνήμη μου.

Μπορεί να φαίνομαι υπερβολική στα όσα περιγράφω, η αλήθεια όμως είναι οτι αγαπώ πραγματικά αυτή την σειρά. Όσα ζητούσα σε μία σειρά φαντασίας, τα βρήκα στους Εφιάλτες, πως γίνεται λοιπόν να μην ενθουσιαστώ;


Παρουσίαση της τριλογίας:

Εφιάλτες: Συμβόλαιο ψυχής (Εφιάλτες #1)

17885817 Ο Ρέιμοντ ήταν επικίνδυνος. Τουλάχιστον ως τέτοιον τον αντιμετώπιζαν όλοι γύρω του. Ο ίδιος θεωρούσε τη ζωή του τέλεια έτσι όπως ζούσε στα άκρα, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Όταν όμως έφτασε στο κατώφλι του θανάτου μια μοιραία νύχτα, ανέλαβε η οικογένεια του τα ηνία. Έπειτα από τον αγώνα της απεξάρτησης βρέθηκε εξορισμένος σ ένα ζοφερό χωριό, υπό την κηδεμονία των παππούδων του.
Εγκλωβισμένος στο Ντάνγουϊτς, ξεκινάει πάλι από την αρχή. Αλλάζοντας τον τρόπο ζωής του, οδηγείται σταδιακά στο να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό. Η Ονόρα, ένα μυστήριο κορίτσι, εισβάλλει στη ζωή και το μυαλό του. Για κάποιο λόγο νιώθει να τη μισεί, αλλά σύντομα του γίνεται εμμονή καθώς προσπαθεί να σηκώσει το πέπλο της μυστικοπάθειας της, και να ανακαλύψει την αλήθεια για τη ζωή της. Ανεξήγητα γεγονότα προηγούνται πάντα της παρουσίας της, και ο Ρέιμοντ ήθελε πάση θυσία να ικανοποιήσει την περιέργεια του. Πλησιάζοντας την όμως εμπλέκεται σε έναν συναισθηματικό πόλεμο, που αντιστρέφει τους όρους της γνωριμίας τους και τα κίνητρα της αναζήτησης του.
Στη νέα αυτή διαδρομή, θρύλοι και μύθοι αποδεικνύονται αληθινοί, η ομίχλη δεν είναι πάντα τόσο αθώα, και τα φαινόμενα μονίμως απατούν την αντίληψη. Ο Ρέιμοντ έμπλεξε σε μια περιπέτεια η οποία τον ταξίδεψε σ έναν κόσμο που ποτέ δεν φανταζόταν ότι υπάρχει, και δεν χρειάστηκε να κάνει βήμα παραπέρα από τον δικό μας για να τον αντικρύσει. Έμαθε με τον χειρότερο τρόπο ότι δεν υπάρχουν όρια σ αυτά που μπορείς να κάνεις, για να σώσεις αυτόν που αγαπάς. Και ανακάλυψε πως ο καθρέφτης της ψυχής μας, είναι εκείνος που μας κάνει να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι.

Εφιάλτες: Ψευδαίσθηση (Εφιάλτες #2)

%ce%b7%ce%b3«Ήταν πλέον αργά για να σώσω τη ζωή της. Η υπόσχεση μου όμως, αφορούσε την ψυχή της.»
Η εκπνοή του καλοκαιριού βρίσκει τον Ρέιμοντ Κνάιτ στο Ντάνγουιτς με επώδυνες αναμνήσεις, και εξίσου δυσάρεστες επιλογές. Είτε θα άφηνε πίσω του το παρελθόν –για μια ακόμη φορά, είτε θα του επέτρεπε να τον κατασπαράξει, ψυχικά και σωματικά.
Έχοντας χάσει την Ονόρα, αποφασίζει να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει: Θα έσωζε την ψυχή της αγαπημένης του, έστω κι αν έπρεπε να βουτήξει ο ίδιος στην κόλαση για χάρη της.
Ξεκινάει, εκούσια πλέον, το ταξίδι του στον κόσμο των πνευμάτων με νέους και απρόσμενους συμμάχους στο πλευρό του. Και ακροβατώντας στα όρια της τρέλας θα φτάσει σε μια τρομερή ανακάλυψη, που θα γκρεμίσει όλα όσα ως εκείνη τη στιγμή θεωρούσε δεδομένα.

Εφιάλτες: Αποδέσμευση (Εφιάλτες #3)

indexΜια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια όμορφη κοντέσα με μαλλιά κόκκινα σαν τη φωτιά, σ’ ένα τόπο παραδεισένιο. Ώσπου εισέβαλαν εχθροί, και τον κατέκτησαν. Θάνατος, αρρώστιες και πείνα χτύπησαν ανελέητα τον λαό της. Για να τους σώσει, η νεαρή κοντέσα υπέγραψε ένα συμβόλαιο με δύο σκοτεινούς Επισκέπτες, αντάλλαξε την ψυχή της με την ευημερία των κατοίκων της περιοχής. Προκειμένου να μη θυσιαστεί, ένας ιππότης πάλεψε για εκείνη. Και έχασε το μυαλό του. Χρόνια μετά, ένας άλλος άντρας θα θυσίαζε αθώες ψυχές, σε αντάλλαγμα αυτής της αγαπημένης του. Και κάποιος άλλος θα στοίχειωνε τη γη, θα περιπλανιόταν σαν σκιά, θα επιβίωνε σαν φωνή, για να διεκδικήσει τη γαλήνη της δικής του αγαπημένης. Εκείνο το πρώτο συμβόλαιο ψυχής, δεν πληρώθηκε ποτέ. Και σαν κατάρα κυνηγάει μια ολόκληρη γραμμή αίματος, αιώνες τώρα.
Αυτό δεν είναι ένα παραμύθι, όχι τουλάχιστον για τον Ρέιμοντ Κνάιτ. Είναι ένας εφιάλτης που έγινε πραγματικότητα, μόλις ήρθε η ώρα να κάνει τη δική του επιλογή. Από την αρχή ήταν δεδομένο, πως ο δρόμος για την σωτηρία της Ονόρα απαιτούσε την αυταπάρνησή του, ίσως ακόμη και τον θάνατό του.
Στο συναρπαστικό τέλος της τριλογίας, οι πρωταγωνιστές ξεκινούν ένα κυνήγι φαντασμάτων στην Ιρλανδία, προκειμένου να βρουν τη λύση στην κατάρα που τους απειλεί. Έρχονται αντιμέτωποι με στοιχειά, κακόβουλα πνεύματα και δαίμονες, με κάθε μυστικό που αποκαλύπτεται να τους φέρνει όλο και πιο κοντά σε θανάσιμο κίνδυνο. Ο Ρέιμοντ και η Ονόρα, μαζί αυτή τη φορά, καλούνται να δώσουν την πιο σημαντική μάχη στη ζωή τους ως τώρα∙ αυτή απέναντι στον ίδιο τον φόβο.

Advertisements

2 comments

    • Υπέροχη είναι!!! Αποδεικνύεται επιτελους οτι και οι δικοι μας συγγραφεις μπορουν να γραψουν καταπληκτικο φάντασυ!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s