Έκθεση φωτογραφίας «Η Αθήνα μέσα από παλιές φωτογραφίες των ανθρώπων της»

Αθήνα ή «το χωριό»; «Το χωριό!», ο τόπος καταγωγής, αυτό που προσδιόριζε πάντα τον Αθηναίο που δεν θεωρούσε την πόλη αυτή τον τόπο του. Παράλληλα, παρά τη κυρίαρχη αυτή αντίληψη, εδώ γεννιότανε, μεγάλωνε, μάθαινε γράμματα, έκανε τις πρώτες του βόλτες, έρωτες, έκανε οικογένεια, είδε τους γονείς τους να μεγαλώνουν, να φτιάχνουν σπίτια, να ανοίγουν μαγαζιά. Μικρές προσωπικές μαρτυρίες των ανθρώπων που ζήσανε στο λεκανοπέδιο, φτιάξανε εδώ τη δική τους ιστορία και έγινε τελικά η Αθήνα, η πόλη της ζωής τους.

metrosyrmos_1366x768Αυτό ήταν το ζητούμενο της απόπειρας καταγραφής της σημερινής μητρόπολης μέσα από έναν διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσαν την άνοιξη του 2016
οι atenistas και οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. και παρουσιάζεται στην έκθεση στο Μετρό Σύνταγμα.

Αφεθείτε στο χρόνο μέσα από 70 φωτογραφίες & τις οικείες και συλλογικές τελικά ιστορίες που φέρουν τα πρόσωπα που απεικονίζονται: τις μικρές & μεγάλες αγωνίες, χαρές, λύπες, φιλοδοξίες και το κοινό συναισθηματικό αποτύπωμα  που αφήνει σε όλους μας η καθημερινότητα της Αθήνας.

Η ΕΚΘΕΣΗ 
16-23 Οκτωβρίου
Μετρό Σύνταγμα (ώρες λειτουργίας Μετρό)

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ
Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 19.00 στην αίθουσα του Μετρό Σύνταγμα

Advertisements

Νικολέτα Παπαδάκη

Αγαπάω τα βιβλία και την ιστορία, να ασχολούμαι με βιογραφίες ανθρώπων που έζησαν κάποτε και να ξεθάβω τα πιο κρυφά τους μυστικά. Μα πιο πολύ απο όλα έχω πάθος με την λογοτεχνία. Μπορώ να περάσω ατελείωτες ώρες παρέα με ένα καλό βιβλίο σε σημείο που να ξεχάσω να φάω και να κοιμηθώ, και φυσικά μου αρέσει να μιλάω για όλα αυτά. Οπότε... ναι, έχω σκοπό να ζαλίσω πολύ κόσμο... Σχολιάζω βιβλια στο goodreds, εδώ θα βρείτε το προφίλ μου https://www.goodreads.com/user/show/13362307-nikoleta. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενα μου και στην στήλη βιβλίου της ιστοσελίδας MAXMAG.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s