Ένας ξαφνικός θάνατος/ J.K. Rowling

casual-vacancy-hbo-trailer-premiere-dateΟ Μπάρι Φερμπάδερ είναι ένας ενοριακός επίτροπος, ένας απλός, ευσυνείδητος και αγαπητός πολίτης. Ο Μπάρι Φερμπάδερ πεθαίνει. Ένας αθόρυβος θάνατος που τελικά ανάβει το φυτίλι. Η κρίση πλησιάζει, κανείς δεν την αντιλαμβάνεται. Πλησιάζει αθόρυβα. Ο αναγνώστης την βιώνει βιώνοντας τις ψυχές των κατοίκων, τις σκέψεις τους, τις κρυφές επιθυμίες, τους μεγάλους φόβους, και τα απωθημένα τους.

Όλα διογκώνονται από αυτόν τον ένα θάνατο. Ένας θάνατος που τους οδηγεί προς μία κατεύθυνση παρασκηνιακά, και σαν το φαινόμενο της πεταλούδας, ακόμα και αυτοί που δεν γνώριζαν τον μεγαλόκαρδο και σοφό Μπάρι θα βιώσουν τα αποτελέσματα.

Εκπληκτικό βιβλίο. Ποιος θα μου το έλεγε ότι η Rowling θα ήταν τόσο υπέροχη στις ψυχογραφίες. Αυτό το βιβλίο δεν θα ήταν τίποτα δίχως αυτή την καταπληκτική αποτύπωση των χαρακτήρων. Ξεκινάει αθόρυβα και κάθε σελίδα αυξάνεται σε ένταση. Παρ’ όλα αυτά, βλέπουμε ότι στην πόλη του Πάγκκφορντ, εξωτερικά όλα παραμένουν ίδια, σταθερά, άμα δεν γνωρίζεις είναι αδύνατον να αναληφθείς αυτές τις λεπτές αποχρώσεις που θα οδηγήσουν στην κρίση…και έτσι, τελικά το Πάγκκφορντ δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο…


16088834Υπόθεση απο το οπισθόφυλλο:

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΗ…
Όταν ο Μπάρι Φερμπάδερ πεθαίνει ξαφνικά στα σαράντα του, η μικρή αγγλική πόλη Πάγκκφορντ συγκλονίζεται. Το Πάγκφορντ είναι ένα ειδυλλιακό μέρος, χαρακτηριστικό αγγλικό τοπίο, με μια πλακόστρωτη κεντρική πλατεία και ένα αρχαίο αβαείο, αλλά πίσω από την ηρεμία και ομορφιά του κρύβεται μια εμπόλεμη πόλη.
Οι πλούσιοι είναι σε πόλεμο με τους φτωχούς, οι έφηβοι με τους γονείς τους, οι γυναίκες με τους άντρες τους, οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους… Το Πάγκφορντ δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται.
Η άδεια θέση του Μπάρι στην ενορία θα γίνει ο καταλυτικός παράγοντας για να ξεσπάσει ο μεγαλύτερος πόλεμος που έχει ζήσει ποτέ η πόλη. Ποιος θα θριαμβεύσει στις εκλογές που είναι γεμάτες πάθος, υποκρισία και απροσδόκητες αποκαλύψεις;
Το πρώτο μυθιστόρημα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για ενηλίκους θα προκαλέσει και θα εκπλήξει.

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s