Ένα αλφάβητο ταξίδι- Ενα βραβευμένο παραμύθι

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παραμύθι Ένα αλφάβητο ταξίδι, των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη σε εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη. Το «Ένα αλφάβητο ταξίδι» συγκαταλέγεται στα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου, καθώς κέρδισε το τιμητικό σήμα «White Ravens» . Tο σήμα «White Ravens» δίνεται από τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη νεανική βιβλιοθήκη. Τη Διεθνή Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου. Η επιλογή γίνεται κάθε χρόνο, όπου βιβλιοκριτικοί και λέκτορες ξεχωρίζουν και επιλέγουν τα 200 βιβλία τα οποία θεωρούν πως έχουν πρωτότυπο συγγραφικό και εικαστικό στυλ.

Στο «Ένα αλφάβητο ταξίδι» οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν τα πρώτα τους γράμματα, μέσα  από ευχάριστα και συναρπαστικά μονοπάτια γεμάτα περιπέτειες και ανακαλύψεις.

Ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό βιβλιαράκι με πολύ όμορφη εικονογράφηση, που γίνεται ο καλύτερος φίλος των παιδιών,  στις πρώτες τους εξορμήσεις στον μαγικό κόσμο των λέξεων και των γραμμάτων.

Πόσο μακριά μπορεί να μας ταξιδέψει το ‘Aλφα,

σε τι μπελάδες θα μας βάλει το Βήτα

και πόσο καλοί συνοδοιπόροι

θα αποδειχθούν το Κάπα και το Όμικρον;

Ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν την Αλφαβήτα, ξεκινώντας έτσι το πιο μαγευτικό ταξίδι της ζωής τους!

Ημερομηνία έκδοσης 27-8-2015


O ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ και η ΕΜΗ ΣΙΝΗ έχουν γράψει δεκάδες θεατρικά έργα, κείμενα και βιβλία για παιδιά, ξεκινώντας την πορεία τους από το 2005. Το 2007 κερδίζουν το  Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά, ενώ το 2008 και το 2009 γράφουν και σκηνοθετούν τις μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές «Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου» και «Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 ‘Aθλοι» που εκπέμπονται καθημερινά από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος και κερδίζουν την αγάπη των μικρών ακροατών σε όλη την Ελλάδα. Το 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Ο Κόσμος Ανάποδα», με τραγούδια για παιδιά που ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Σπύρος Σακκάς, η Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.α. Την ίδια χρονιά ιδρύουν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ που αποτελείται από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς σκηνογράφους και εικονογράφους και που έχει σαν στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά κάθε ηλικίας. Παραστάσεις τους έχουν ανέβει στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος) και σε άλλα θέατρα της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας.

 

πηγή

http://www.happyparenting.gr/parenting/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/paramithia/4303-To-%C2%AB%CE%88%CE%BD%CE%B1-%CE%91%CE%BB%CF%86%CE%AC%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B1-200-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85.html

http://www.maxmag.gr/book/ena-alfavito-taxidi-ena-vravevmeno-paramythi/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s