Οι κυκλοφορίες των εκδόσεων Ψυχογιός για τον μήνα Νοέμβριο

Σας παρουσιάζουμε τις κυκλοφορίες του τελευταίου μήνα των εκδόσεων Ψυχογιός.

Ελληνική Λογοτεχνία

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΖΗΛΙΑΣ ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ

9786180117233Επειδή κι εγώ έχω ζηλέψει πολύ στη ζωή μου, γνωρίζω το μαρτύριο. Μιλάμε για σφαγείο, για φωτιά που τρώει σωθικά, εσωτερικά όργανα, τον μεταβολισμό σου. Μερίδα της ιατρικής επιστήμης θεωρεί ότι η ζήλια ευθύνεται για οργανικές αρρώστιες, για κακοήθειες. Ο μαύρος σπόρος της φυτεύεται σε κάθε κύτταρο, στα δόντια, στα μαλλιά, στα νύχια. Παραλογίζεσαι, εξευτελίζεσαι. Καταντάς γελοίος κι επικίνδυνος για σένα και τους άλλους. Συγγενεύει στενά με το μίσος, και το μίσος είναι ταυτοχρόνως το έγκλημά σου και η τιμωρία σου.

Σελίδες : 216


ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ  ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΜΑΔΟΥ

remote-jpg-ashx1453, 1999. Δύο χρονολογίες-ορόσημα. Η πρώτη σηματοδοτεί το τέλος μιας χιλιόχρονης αυτοκρατορίας, η δεύτερη το τέλος μιας χιλιετίας.

Παράλληλες ζωές και ιστορίες. Άρχοντες και τυχοδιώκτες, πειρατές και σκλάβοι, γυναίκες τρυφερές και πολεμιστές, σοφοί και ιερωμένοι, πατριώτες και προδότες. Έρωτες χωρίς αύριο. Χαμένα όνειρα και πατρίδες. Το ξύπνημα της ελληνικής συνείδησης, η πρώιμη αναγέννηση στον Μυστρά και η μεταλαμπάδευση της αρχαίας σοφίας στη Δύση. Όλα μπλεγμένα και δεμένα με αόρατες κλωστές στον αργαλειό του χρόνου.

Σελίδες : 688ΤΑ ΛΑΒΩΜΕΝΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ ΘΑΛΕΙΑ ΨΑΡΡΑ

9786180116403Μια μαχαιριά κι ένα παρ’ ολίγον φονικό κάνουν τη φλόγα της εκδίκησης να σιγοκαίει ανάμεσα στις οικογένειες των Βενιέρηδων και των Αρχοντάκηδων. Χρόνια μετά, ένας όρκος και ένας χρησμός όρισαν πως το σμίξιμο του Τζάκου Βενιέρη και της Εριφύλης Αρχοντάκη θα σήμαινε την καταστροφή.

Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο με το άρωμα των βουνών της Κρήτης του παρελθόντος. Η ιστορία δύο ανθρώπων που για χάρη της αγάπης καλούνται να υπερβούν τον εαυτό τους, για ν’ αντιμετωπίσουν τον αυστηρό κώδικα τιμής που στοιχειώνει τρεις ολόκληρες γενιές.

Σελίδες : 448


Ξένη Λογοτεχνία

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΑΪΜΟΝΤ

9786180117745Νομίζεις ότι ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς;
Νομίζεις ότι ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα
στο καλό και το κακό;
Κάνεις λάθος…

Ο διευθυντής ενός ιδιωτικού σχολείου βρίσκεται κρεμασμένος στην αίθουσα εκδηλώσεων. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε παραλάβει ένα πακέτο, και μόνο αυτός μπορούσε να καταλάβει το μυστικό μήνυμα που έκρυβε: το τέλος.

Σελίδες : 368


Ο ΚΕΝΟΣ ΘΡΟΝΟΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΚΟΡΝΓΟΥΕΛ

9786180116663Στη μάχη για την εξουσία, μπορεί να υπάρξει ένας μόνο νικητής.
Χρειάζεται ένας ήρωας. ένας ήρωας που μάχεται όλη του τη ζωή, κάποιος που μπορεί να καταστρέψει τον διπλό εχθρό που απειλεί τη Μερκία.

Ένας ήρωας που τελικά θα ορίσει τη μοίρα ενός έθνους…

Το όγδοο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά».

Σελίδες : 400


Βιβλία Ιστορίας

Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΛΟΥ ΓΙΟΥΡΕΝΕΚ

9786180116731Σμύρνη 1922. Ο Έισα Τζένινγκς, ένας μεθοδιστής πάστορας, φτάνει στο «Μαργαριτάρι της Ανατολής» για να εργαστεί στη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων.

Ο Λου Γιουρένεκ, συγκεντρώνοντας επίσημα έγγραφα, μαρτυρίες και αφηγήσεις επιζώντων, φέρνει στο φως μια απίστευτη ιστορία γενναιότητας και ήθους.

Σελίδες : 544


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΣ

9786180117509Και μόνον το γεγονός ότι η Ολυμπιάδα (πρότερον Μυρτάλη) υπήρξε σύζυγος του Φιλίππου Β΄ και μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, της έδινε το προνόμιο να κατέχει σημαντική θέση στην Ιστορία.

Με το βιβλίο αυτό, προσπαθήσαμε να φωτίσουμε τον βίο και την πολιτεία της –που είναι ατελώς γνωστά στο ευρύ ελληνικό κοινό–, χωρίς εξωραϊσμούς καθώς και βάναυσους χαρακτηρισμούς.

Σελίδες : 216

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s