Σεραφίνα (Seraphina #1) της Rachel Hartman

Ένα υπέροχο παραμύθι με δράκους, που συνδυάζει όμορφα και το αστυνομικό στοιχείο. Ποιος δολοφόνησε τον βασιλιά Ρούφους; Ποιοι προσπαθούν να σπάσουν την ανακωχή ανάμεσα στους δράκους και τους ανθρώπους μετά από 40 χρόνια ειρήνης; Ποιος ο ρόλος του χαμένου επί 16 συνεχή χρόνια δράκου Ίμλαν; Δεν είναι όμως όλα αυτά που κάνουν το βιβλίο για εμένα τόσο ιδιαίτερο. Δεν είναι η πλοκή, αλλά ο τρόπος που την διαχειρίστηκε η Χάρτμαν. Είναι το μυαλό της ηρωίδας, αυτό το πολύπλοκο δημιούργημα. Δεν μπορώ όμως να πω περισσότερα, για αυτό αρκεί να το διαβάσετε. Κάτι ακόμα που αγάπησα είναι ο ρόλος της μουσικής και του ρυθμού μέσα στην αφήγηση, που ήταν ενεργός. Περιγράφει τους ήχους και τους ρυθμούς τόσο γλαφυρά, τόσο ζωντανά που μπορείς να τους ακούσεις. Οι γκάιντες, το ούτι, το φλάουτο, συνθέτουν μια εξαιρετική συμφωνία. Και τελικά νομίζω ότι αυτό είναι αυτό το βιβλίο, μια συμφωνία που σε καλεί να λικνιστείς στους ρυθμούς της. Χορέψτε λοιπόν στον ρυθμό αυτής της εξαιρετικής μουσουργού Σεραφίνας και δεν θα χάσετε. Νομίζω ότι την αγάπησα αυτή την ηρωίδα.

seraphinabookreview«Αν μπορούσα να κρατήσω μια και μοναδική στιγμή για πάντα, αυτή θα ήταν η συγκεκριμένη στιγμή.
Έγινα αέρας, γέμισα αστέρια. Ήμουν τα κενά ανάμεσα στους οβελίσκους της μητρόπολης, η μοναχική ανάσα των καμινάδων, μια ψιθυριστή προσευχή στον χειμωνιάτικο άνεμο. Ήμουν η σιωπή, η μουσική, μια διάφανη, υπερβατική συγχορδία που ανέβαινε προς τον ουρανό. Εκείνη τη στιγμή είχα την αίσθηση ότι θα μπορούσα κι εγώ να ανέβω στον ουρανό με το σώμα μου, αν δεν με κρατούσε σαν άγκυρα το χέρι του πάνω στα μαλλιά μου και το στρογγυλό, απαλό, τέλειο στόμα του πάνω στο δικό μου.
Αυτός ο ουρανός είναι ο μεγαλύτερος από όλους!»
σ.578

«Είμαστε όλοι τέρατα και μπάσταρδοι, και είμαστε όλοι όμορφοι.
Σήμερα το δικό μου μερίδιο της ομορφιάς το πήρα και με το παραπάνω. Αύριο θα έδινα λίγο πίσω, θα φρόντιζα να αποκατασταθεί και να ομορφύνει ο κόσμος.»
σ.580


Υπόθεση απο το οπισθόφυλλο:

18169730Τέσσερις δεκαετίες ειρήνης ελάχιστα άλλαξαν το κλίμα δυσπιστίας ανάμεσα στους ανθρώπους και τους δράκους στο Γκόρεντ. Οι δράκοι, παίρνοντας ανθρώπινη μορφή, παρευρίσκονται στην Αυλή ως πρεσβευτές και προσφέρουν τον ορθολογιστικό, μαθηματικό τρόπο σκέψης τους σε πανεπιστήμια ως ακαδημαϊκοί και δάσκαλοι. Ωστόσο, όσο πλησιάζει η επέτειος της συνθήκης, οι εντάσσεις φουντώνουν.
Η Σεραφίνα Ντόμπεγκ έχει λόγους να φοβάται και τις δύο πλευρές. Η ίδια είναι μια ασυνήθιστα ταλαντούχος μουσικός που μπαίνει στην Αυλή ακριβώς τη στιγμή που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δολοφονείται με τρόπο που παραπέμπει στους δράκους. Η Σεραφίνα παίζει ενεργό ρόλο στις έρευνες για τη δολοφονία, συνεργαζόμενη με τον επικεφαλής της Βασιλικής Φρουράς, τον επικίνδυνα διορατικό πρίγκιπα Λούσιαν Κιγκς. Ενώ ανακαλύπτουν ενδείξεις για μια τρομερή δολοπλοκία που σκοπό έχει να λάβει τέλος η ειρήνη, η Σεραφίνα αγωνίζεται να προστατεύσει το προσωπικό της μυστικό, αυτό που κρύβεται πίσω από το μουσικό της χάρισμα – ένα μυστικό τόσο τρομερό, που η αποκάλυψή του θα μπορούσε να σημάνει ακόμα και το τέλος της ζωής της.
Με το δεξιοτεχνικά γραμμένο μυθιστόρημά της, η Ρέιτσελ Χάρτμαν κάνει ένα εξαιρετικό ντεμπούτο και δημιουργεί έναν πλούσιο, σύνθετο και τελείως πρωτότυπο κόσμο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s