«Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιά» της Ninni Schulman

«Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιά»  είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Η Ninni Schulman δημιούργησε ένα καταιγιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα  το οποίο είναι πλημμυρισμένο  από όμορφες και «ολοζώντανες» περιγραφές, πλοκή γεμάτη σασπένς, «δυνατή»  δομή αλλά και ένα πλήθος  πολύπλοκων χαρακτήρων, των οποίων ο χαρακτήρας ξεδιπλώνεται παράλληλα με την εξέλιξη της ιστορίας.

Η συγγραφέας  με φόντο το ήρεμο  σκηνικό μιας μικρής επαρχιακής πόλης, αναδεικνύει το φαινομενικά γαλήνιο περιβάλλον της μικρής αυτής κοινότητας, στο οποίο όμως κρύβονται θανάσιμα μυστικά. Επιλέγει  ως κεντρική ηρωίδα μια ήπιων τόνων δημοσιογράφο, δίνοντας βάση περισσότερο στις διαπροσωπικές σχέσεις των εμπλεκομένων και στην κοινωνία που εκτυλίσσεται η υπόθεση.

Η δημοσιογράφος Μαγκνταλένα Χάνσον, έπειτα από έναν οδυνηρό χωρισμό, αφήνει τη Στοκχόλμη και την δουλειά της, μετακομίζοντας  μαζί με τον εξάχρονο γιο της Νιλς, στη πόλη που έζησε τα παιδικά της χρόνια, τη μικρή και «ήσυχη» πόλη του Χάγκφορ. Η μονοτονία της καινούργιας  της ζωής που εργάζεται ως δημοσιογράφος στην  τοπική εφημερίδα, «σπάει» ,  έπειτα από την εξαφάνιση της δεκαεξάχρονης Χέντας, αλλά και της ανακάλυψης του πτώματος μιας έφηβης, της οποίας ο θάνατος προήλθε από εξ΄επαφής πυροβολισμό.

Ποιοι  πραγματικά κρύβονται  πίσω από όλα αυτά και πως συνδέεται η εξαφανισμένη Χέντα με τον θάνατο της νεαρής κοπέλας;

Η συγγραφέας με αριστοτεχνικό τρόπο καταφέρνει να καθηλώσει τους αναγνώστες, προσφέροντάς τους άφθονη δόση αγωνίας και δράσης:

«Δεν χρειάστηκε παρά να ανοίξει το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, να λύσει τον κόμπο γύρω από τους λεπτούς αστραγάλους του κοριτσιού και να του δείξει με μια κίνηση του χεριού το σπίτι για να προχωρήσει προς τα κει. Ούτε κλάματα ούτε διαμαρτυρίες. Ίσως το κορίτσι είχε χάσει κάθε ελπίδα. Ή δεν είχε τη δύναμη να ουρλιάξει..

“Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιά” είναι το πρώτο μυθιστόρημα μιας σειράς βιβλίων, με κεντρική ηρωίδα την Μαγκνταλένα Χάνσον.  Ένα καλογραμμένο θρίλερ, για ένα

ομολογουμένως σκληρό θέμα, μια ιστορία γεμάτη ανατροπές που υπόσχεται να σας κρατήσει όμορφη συντροφιά, μη μπορώντας να το αφήσετε από τα χέρια σας.

Υπόθεση από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ύστερα από ένα δύσκολο διαζύγιο, η δημοσιογράφος Μαγκνταλένα Χάνσον εγκαταλείπει τη Στοκχόλμη και μαζί με τον εξάχρονο γιο της Νιλς, εγκαθίσταται στη γενέτειρά της, τη μικρή και ήρεμη πόλη του Χάγκφορ, αφήνοντας πίσω της τη συναρπαστική δουλειά σε μια μεγάλη εφημερίδα.Πάνω που αναρωτιέται αν η ζωή στην εξοχή και η εργασία στην τοπική εφημερίδα είναι υπερβολικά μονότονες, ένα έγκλημα συνταράσσει τη μικρή κοινωνία του Χάγκφορ καθώς ανακαλύπτεται το γυμνό πτώμα μιας νεαρής κοπέλας με ίχνη από πυροβολισμό στο κεφάλι. Μήπως το πτώμα συνδέεται με την υπόθεση της πρόσφατης εξαφάνισης της δεκαεξάχρονης Χέντας;Καθώς η τοπική αστυνομία αδυνατεί να εξιχνιάσει μια τόσο περίπλοκη υπόθεση, η Μαγκνταλένα αποφασίζει να κάνει τη δική της έρευνα. Ενώ το δημοσιογραφικό δαιμόνιο παλεύει με τη συναισθηματική εμπλοκή της στην εξαφάνιση του κοριτσιού και απειλητικά μηνύματα αρχίζουν να φτάνουν στο κινητό της, πολύ σύντομα συνειδητοποιεί, πως στη φιλήσυχη πόλη που ήξερε τόσο καλά υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν τα πάντα για να μην αποκαλύψουν τα μυστικά τους…. 

Ninni Schulman

Η Ninni Schulman (1972) γεννήθηκε στην περιοχή Varmland της Σουηδίας όπου διαδραματίζονται και οι ιστορίες της. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Σήμερα κατοικεί στη Στοκχόλμη.Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΈτος έκδοσης:

Μάρτιος 2016 Σελίδες: 397

Πηγή:

http://www.maxmag.gr/book/koritsi-chioni-sta-mallia-tis-ninni-schulman/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s