“Ποιος έκλεψε τον ήλιο” της Κλαίρη Γεωργέλλη απο τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

poioseklepsetonhliokipos

Το όμορφο αυτό παραμύθι ξεκινάει με εξής τα λόγια:

«Μια φορά κι έναν καιρό

κάπου πολύ μακριά απο εδώ

και λίγο πιο πέρα απο εκεί,

σε ένα μικρό χωριό,

είχαν όλοι αποκοιμηθεί…»

poios-eklepse-ton-ilioΑπο την αρχή του βιβλίου καταλαβαίνεις ότι αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι υπέροχο! Σε ένα χωριό φανταστικό, όταν έρχεται το πρωί, ξαφνιασμένα τα ζωάκια διαπιστώνουν ότι κάποιος έχει κλέψει τον ήλιο! Αρχίζουν τα προβλήματα και φυσικά ψάχνουν να βρουν ποιος τον έκλεψε και γιατί; Όταν τον ανακαλύπτουν θα βρουν μια λύση που θα τους βοηθήσει όλους.

Μόλις το πήραμε, έκατσα με την μικρή μου κόρη να το απολαύσουμε. Της άρεσε τόσο πολύ -το κείμενο σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις διάφορες φωνούλες- που το διάβασα τρεις φορές εγώ και μου το διάβασε άλλη μία φορά και η μικρή. Μετά το πήρε αγκαλιά και πήγε να το διαβάσει και στην μεγάλη αδερφή της!

Η βραβευμένη graphic designer και συγγραφέας Κλάιρη Γεωργέλλη έκανε και την υπέροχη εικονογράφηση, που προσωπικά την βρήκα πολύ πρωτότυπη γιατί μου θύμισε κολάζ.

Η γλώσσα του βιβλίου απλή και κατανοητή για τα μικρά παιδιά και το κείμενο συμβαδίζει απόλυτα με την εικονογράφηση. Το βιβλίο έχει ως στόχο να καταλάβουν οι μικροί μας φίλοι την αξία της συντροφικότητας, τη διαφορετικότητα, την αληθινή φιλία και κυρίως ότι όλοι είμαστε ίσοι.

Σε όσους έχουν μικρά παιδιά το συστήνω ανεπιφύλακτα, πραγματικά θα το ευχαριστηθούν και μαζί με αυτά και εσείς οι ίδιοι που θα τους το διαβάζετε!


Απο το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Κάπου πολύ  μακριά από εδώ και λίγο πιο πέρα από εκεί,
σε ένα μικρό χωριό,είχαν όλοι αποκοιμηθεί.
“Ξυπνήστε!” λάλησε ο κόκορας,όπως κάθε πρωί.
Μα ο ήλιος είχε εξαφανιστεί! Όλοι τότε είχαν μπερδευτεί!
Ποιος έκλεψε τον ήλιο…  και γιατί;

Ηλικία: 3+

Σελίδες: 32


%ce%ba%ce%bb%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b7

Η Κλαίρη Γεωργέλλη γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αγγλία,στο Πανεπιστήμιο του Reading, “Typography & Graphic Communication” και έστρεψε το ενδιαφέρον της στην τυπογραφία για παιδιά και στην παιδική εικονογράφηση. Έχει γράψει και εικονογραφήσει αρκετά παιδικά βιβλία,κάποια εκ των οποίων έχουν διακριθεί στον κατάλογο “WHITE RAVENS” της Διεθνούς Νεανικής  Βιβλιοθήκης του Μονάχου,στα Βραβεία Παιδικής Εικονογράφησης PUBLIC και στα ΕΒΓΕ. To 2008 ίδυσε το δημιουργικό γραφείο polkadot design, που ασχολείται με τον σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας κυρίως στον χώρο του πολιτισμού,το οποίο έχει διακριθεί στα European Design Awards,American Illustration, ΕΒΓΕ και  German Design Awards.Ως μέλος του polkadot design ,έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μουσείο Ακρόπολης και το Linkoln Center NY.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s