Τα πιο περίεργα βιβλία του κόσμου

Ψάξαμε στο διαδίκτυο και σας παρουσιάζουμε 8 περίεργα και εκκεντρικά βιβλία που μας έκαναν εντύπωση.

Teeny Ted from Turnip Town” – Βιβλίο τσέπης

Tο «Teeny Ted from Turnip Town» (2007), είναι ίσως το μόνο βιβλίο που αξίζει να φέρει τον τίτλο… βιβλίο τσέπης, καθώς οι διαστάσεις του δεν ξεπερνούν τα 0,07 x 0,10 mm. Έχει αναγνωριστεί επίσημα ως το μικρότερο τυπωμένο βιβλίο στον κόσμο.  Κατασκευάστηκε με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας στο Simon Fraser University του Καναδά και είναι σχεδόν αόρατο στο μάτι.

Ο κάτοχός του ο Ρόμπερτ Τσάπλιν, πρέπει να έχει κυριολεκτικά στραβωθεί στην προσπάθειά του να το διαβάσει.


What Bird Did That

Βιβλίο το οποίο πρέπει να υπάρχει σε κάθε ενημερωμένη βιβλιοθήκη. Το “What Bird Did That” είναι ένας εύχρηστος οδηγός που εξηγεί, εμπεριστατωμένα πάνω απ΄όλα, τη σύσταση και τα χαρακτηριστικά των περιττωμάτων των πουλιών.

Aγαπημένο moto του συγγραφέα :«Σε κουτσούλησε κάποιο πτηνό; Μάθε τουλάχιστον ποιό». Ένα βιβλίο το οποίο έχει ως σκοπό να απαντήσει σε θεμελιώδη -περι κουτσουλιάς- ερωτήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα αιώνες τώρα.


“Βlank” book από τον Davis Schneiderman

Πραγματικά, έχετε μήπως βαρεθεί να ανοίγετε ένα βιβλίο και να αντικρίζετε σε κάθε του σελίδα αυτές τις μικρές, ενοχλητικές μονοκονδυλιές που σχηματίζουν λέξεις και ονομάζονται γράμματα; Αν ναι, τότε το “Βlank”  book είναι αυτό που χρειάζεστε. Ένα βιβλίο εντελώς κενό στο εσωτερικό του, που διαβάζεται στην κυριολεξία σε ένα νανοδεύτερο. Ποιος Tolkien; Davis Schneiderman φίλοι μου,  ο συγγραφέας με την πραγματικά, δαιμονιώδη έμπνευση.

Μακάρι να βγει σε τριλογία.


Codex SeraphinianusLuigi Serafini

Το συγκεκριμένο βιβλίο το οποίο εκδόθηκε το 1981, διακατέχεται από ένα μυστήριο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εικονογραφημένη εγκυκλοπαίδεια τριακοσίων εξήντα σελίδων που απεικονίζει έναν τελείως σουρεαλιστικό και ανύπαρκτο κόσμο, γραμμένο επίσης σε μια φανταστική, ακατάλυπτη γλώσσα. Ο Ιταλός δημιουργός του Luigi Serafini όπως δήλωσε, θέλησε να αναδημιουργήσει την εμπειρία που είχαμε ως παιδιά, πριν ακόμα μάθουμε γραφή και ανάγνωση, όταν όλος ο κόσμος φάνταζε στα μάτια μας περίεργος.


“How to Poo on a Date”

Ένα απαραίτητο βιβλίο για τους ερωτευμένους φίλους μας, είναι το κλασικό  και μυρωδάτο “How to Poo on a Date” . Όλες οι πληροφορίες σε ένα κατατοπιστικότατο βιβλιαράκι.

Μέσα από τις σελίδες του θα μάθετε ακριβώς, τι πρέπει να κάνετε όταν φτάσει  η δύσκολη εκείνη ώρα, που η φύση σας καλεί την πιο ακατάλληλη στιγμή… την στιγμή που έχετε βγει ραντεβού με το αμόρε σας. Έξυπνες λύσεις μέσα από μια ποικιλία πρακτικών, επεξηγηματικών κειμένων και χρήσιμων διαγραμμάτων.

Από τους μετρ του είδους συγγραφείς  Mats και Enzo, διάσημοι επίσης και για το πολυδιαβασμένο “How to Poo at Work”.


Shadows from the Walls of Death” – Τοξικό βιβλίο

Το “Shadows from the Walls of Death” είναι το πιο τοξικό βιβλίο στον κόσμο. Το 1874 ο Δόκτορ Κέτζι, ήθελε να αποδείξει ότι οι ταπετσαρίες που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί συμπατριώτες του στους τοίχους ήταν επικίνδυνες λόγω της χρήσης αρσενικού στις βαφές. Έτσι συνέλεξε εκατοντάδες κομμάτια από αυτές και τις έδεσε σε μορφή βιβλίου στέλνοντάς τα σε βιβλιοθήκες και εργαστήρια για να μελετηθούν ώστε να επιστήσει την επικινδυνότητα του υλικού. Τώρα που το σκέφτομαι, έχω και εγώ ένα «τοξικό» της Αγκάθα Κρίστι. Αγορασμένο από παλαιοβιβλιοπωλείο στο μοναστηράκι, το οποίο είναι τόσο παλιό, που μυρίζει έμπολα και ευλογιά.


Sugar books

O καλλιτέχνης Αντρέας Ποχαντσένικ  δημιούργησε για τους «βιβλιοφάγους» φίλους μας, καταλόγους και βιβλία  φτιαγμένα από ζάχαρη. Εκτός από το εξώφυλλο, μπορούν να φαγωθούν και οι σελίδες καθώς και το ειδικό μελάνι που υπάρχει σε αυτές.

Βon appetit


A VoidZώρζ Περέκ

Αλήθεια, δε νομίζετε πως τα φωνήεντα παραείναι αρκετά; Δεν έχετε βαρεθεί να βλέπετε μπροστά σας συνέχεια το γράμμα e; Ο συγγραφέας  Ζώρζ Πέρεκ βρήκε τη λύση. Το εξαφάνισε.

Ο Περέκ είναι γνωστός για συγγραφή με περιορισμούς. Το τριακοσίων σελίδων μυθιστόρημά του A Void (1969), είναι ένα λειπόγραμμα, ένα έργο στο οποίο καμιά λέξη δεν εμπεριέχει το γράμμα e.

Απίστ-υτο;


Πηγές:

http://periergaa.blogspot.gr/2014/12/blog-post_916.html
wikipedia
http://perierga.gr/2015/07/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF/

https://www.lib.umich.edu/blogs/lost-stacks/librarys-most-dangerous-book

Τα 11 πιο παράξενα βιβλία του κόσμου! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/05/11_29.html#ixzz4WfFG35ZT

http://www.athensvoice.gr/politismos/books/ta-pio-paraxena-vivlia-toy-kosmoy

Advertisements

9 comments

  1. Μακάρι το Βlank να βγει και σε ταινία, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον! Έκλαψα με τα What Bird Did That και How to Poo on a Date, και πραγματικά αναρωτιέμαι τι γίνεται με το Codex Seraphinianus. Ο συγγραφέας γνωρίζει την “μετάφραση” της γλώσσας που δημιούργησε ή απλά το έγραψε έτσι περίεργα γιατί μπορούσε και ήθελε να δει τι θα συνέβαινε; Πολύ περίεργο (ή περί-ργο) 😛

    Liked by 3 people

  2. Τι τέλειοοο το sugar book! Γιατί δεν κυκλοφορούν αυτά τα βιβλία να σπάσουν κάθε προηγούμενο σε πωλήσεις;; ❤
    Εντάξει, εννοείται έχω κλάψει με το What Bird Did That. Δεν υπάρχει αυτό! 😂😂😂

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s