Το απόσπασμα της Πέμπτης: “Η σκιά στο σπίτι” του Κωνσταντίνου Κέλλη

screenshot_1

Ο ήχος σταγόνας που πέφτει σε νερό του τράβηξε την προσοχή. Στην άλλη άκρη του μπάνιου, απέναντι απο το νιπτήρα και τον καθρέφτη, υπήρχε μια παμπάλαιη μεταλλική μπανιέρα πάνω σε λεοντοπόδαρα. Το νερό έφτανε ως τα μπρούντζινα χείλη της και η επιφάνεια του γυάλιζε στο χλομό φως γεμάτη αραιή σαπουνάδα. Ακόμα και τώρα νερά έσταζαν στο πάτωμα. Ο Στράτος πλησίασε αφήνοντας λασπωμένες πατημασιές στο βρεγμένο πάτωμα.

Στάθηκε απο πάνω της αμίλητος, αδυνατώντας να σκεφτεί τις πράξεις του. Υπήρχε κάτι στον πάτο της μπανιέρας, κάτω από τους αφρούς. Παραμέρισε τον αφρό με μια αργή κίνηση του χεριού του, στέλνοντας κι άλλο νερό να πέσει στο πάτωμα, στις μπότες του. Το νερό ηρέμησε, και τότε ο Στράτος ξεχώρισε… τι ήταν.

Γούρλωσε τα μάτια του και με το βρεγμένο χέρι του χαστούκισε το στόμα του, έτσι που η φωνή του βγήκε σαν πληγωμένου ζώου. Μαλλιά, χείλη… ένα… ήταν ένα…

Έκανε ένα βήμα προς τα πίσω, γλίστρησε κι έπεσε στο πλακάκι με πάταγο, μα το βλέμμα του δεν άφησε την μπανιέρα, παρ’ όλο που το φως απ’ έξω έμοιαζε να αποτραβιέται -ή ίσως ήταν το αίμα που πίεζε τα μάτια του μέσα από πεταμένες φλέβες, κάτω από το τεντωμένο δέρμα του. Πεσμένος στο πάτωμα, προσπάθησε να απομακρυνθεί. Νόμιζε ότι άκουσε ένα κλαψούρισμα υπόκωφο. Ίσως ήταν ο ίδιος. Όμως όχι, είχε ακουστεί σαν… φυσαλίδες. Το κεφάλι του Στράτου ακούμπησε στο νιπτήρα. Έκανε να σηκωθεί, όμως οι παλάμες του, παγωμένες από το νερό και μουδιασμένες από την τραχή, δεν άντεχαν το βάρος του. Προσπάθησε κι άλλο, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και κρατήθηκε ασθμαίνοντας από το νιπτήρα. Άθελα του τα μάτια του έπεσαν στον καθρέφτη και σε όσα συνέβαιναν πίσω του. Έμεινε εκεί παγωμένος, βλέποντας την επιφάνεια του νερού να ταράζεται, κάτι σκοτεινό να αναδύεται ενώ νερά με σαπούνι χύνονταν στο λερωμένο πάτωμα.

Το μοιρολόι γέμισε τα αυτιά του.

Η σκιά στο σπίτι, Κωνσταντίνος Κέλλης, εκδόσεις Κέδρος, σελ. 40-41


nullΟ Κωνσταντίνος Κέλλης γεννήθηκε το 1985 στην Ξάνθη και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Δημιουργική Γραφή σε δυο πόλεις γεμάτες φαντάσματα, τη Θεσσαλονίκη και το Εδιμβούργο. Η αγάπη του για τη Λογοτεχνία του Φανταστικού τον οδήγησε στη συγγραφή ιστοριών τρόμου και μυστηρίου. Από το 2008 κι έπειτα η δουλειά του διακρίνεται συνεχώς σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ πολλά διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Σουηδία ως καθηγητής αγγλικών. Το “Φως μέσα μου”, η πρώτη του συλλογή βραβευμένων διηγημάτων τρόμου, κυκλοφόρησε το 2013. Η “Νεκρή γραμμή” αποτέλεσε το πρώτο του μυθιστόρημα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s