Παρουσίαση του βιβλίου “Κλιματική Αλλαγή” στον Ιανό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017

Η Εμμανουέλα Δούση στον Iano.

Η παρουσίαση του βιβλίου Κλιματική Αλλαγή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01 Μαρτίου, στις 18:00, στο Ianos Cafe (Σταδίου 24, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Σταύρος Δήμας (Πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε.), Σπύρος Κουβέλης (Πρώην Υφ. Υπ. Εξωτερικών, Περιβαλλοντολόγος), Εμμανουέλα Δούση (Συγγραφέας Βιβλίου, Αν. Καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών ΕΚΠΑ). Την συζήτηση θα συντονίσει η Κατερίνα Χριστοφιλίδου (Δημοσιογράφος, Περιβαλλοντική Συντάκτρια ΣΚΑΪ).


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

klimatikh-allagh_doyshΑνεβαίνει –και πόσο– η θερµοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκποµπές των αερίων του θερµοκηπίου; Υπάρχει –και πόσο αποτελεσµατική είναι τελικά– η διεθνής συνεργασία; Τι άλλαξε από το Κιότο µέχρι το Παρίσι; Η κλιµατική αλλαγή, ένα από τα δυσκολότερα και τα πιο σύνθετα προβλήµατα που αντιµετωπίζει η ανθρωπότητα, είναι µια εντελώς πραγµατική, µια πλανητική απειλή. Συνδέεται µε κρίσιµους τοµείς της οικονοµίας, του τρόπου ζωής και οργάνωσης των κοινωνιών µας, του ίδιου του τρόπου ζωής µας. Ενέργεια, τρόφιµα, νοµοθεσία, επιχειρηµατικές αποφάσεις, τεχνολογία, µεταφορές, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, επιλογή καυσίµων και πολλά άλλα ακόµη πρέπει να συζητηθούν σχεδόν εξαρχής.
Μπορεί η νέα διεθνής συµφωνία να γίνει το όχηµα για τη µετάβαση σε µια οικονοµία χαµηλού άνθρακα; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι στόχοι; Και πώς όλα αυτά επηρεάζουν την Ελλάδα; Ποιες είναι οι διαθέσιµες επιλογές και ποιο το κόστος της αδράνειας στην αντιµετώπιση του προβλήµατος; Τέλος, ποιες είναι οι προκλήσεις του συστήµατος διακυβέρνησης της κλιµατικής αλλαγής από τη διεθνή κοινότητα;

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

prosklish_klimatikh1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s