Νέα σειρά βιβλίων απο τον Φίλιπ Πούλμαν

Ο εξαιρετικά αγαπητός στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό Φίλιπ Πούλμαν, γνωστός για την επιτυχημένη σειρά βιβλίων η «Τριλογία του Κόσμου», θα κυκλοφορήσει μια νέα τριλογία που θα τιτλοφορείται «The Book of Dust».

Σε ερώτηση που του τέθηκε, ο συγγραφέας τόνισε , πως η σειρά θα αποτελεί μια διαφορετική ιστορία που λαμβάνει όμως χώρα στον κόσμο του προηγούμενου βιβλίου του».

Πληφορίες σχετικές με το  “The Book Of Dust” :

  • Η  ιστορία του “The Book Of Dust” χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος εξελίσσεται  10 χρόνια πριν από τα γεγονότα της σειράς η «Τριλογία του Κόσμου», και το υπόλοιπο της ιστορίας λαμβάνει χώρα 20 χρόνια μετά.
  • Η ιστορία θα επικεντρωθεί στην Λύρα αλλά και σε κάποιους νέους  χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου  και ενός  αγοριού , που ορισμένοι αναγνώστες μπορεί να τον θυμούνται σε κάποια από τις περιπέτειες της ηρωίδας.
  • Το πρώτο μέρος της τριλογίας θα κυκλοφορήσει στην αγορά του εξωτερικού στις 19 Οκτωβρίου 2017.
  • Ο Pullman είχε την ιδέα για το “The Book Of Dust” αρκετό καιρό πριν και χρειάστηκε περισσότερο από μια δεκαετία για να το γράψει.
  • Το θέμα του βιβλίου θα είναι αρκετά επίκαιρο, καθώς επικεντρώνεται στην πάλη των ηρώων απέναντι  σε ένα δεσποτικό και ολοκληρωτικό καθεστώς.

Αναμένουμε με ανυπομονησία λοιπόν.

ΦΙΛΙΠ ΠΟΥΛΜΑΝ (Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Ο ΦΙΛΙΠ ΠΟΥΛΜΑΝ γεννήθηκε στην Αγγλία το 1946 και σήμερα ζει στην Οξφόρδη. Τα βιβλία του, αλλά και ο ίδιος, έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία. ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, το πρώτο μέρος της Τριλογίας του Κόσμου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει τιμηθεί με τα: Carnegie, Βραβείο Παιδικού Μυθιστορήματος Guardian, Smarties και Βρετανικό Bραβείο για το Βιβλίο της Χρονιάς, και γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστές τη Νικόλ Κίντμαν και τον Ντάνιελ Κρεγκ. Το μυθιστόρημα Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ, το δεύτερο μέρος της Τριλογίας, έχει τιμηθεί με το Βρετανικό Βραβείο Ανάγνωσης. Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε με ΤΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ, που τιμήθηκε με το Βραβείο Whitbread 2001, το W H Smith και το Nibbies, και ήταν υποψήφιο για το Booker. Ο ίδιος ο Φίλιπ Πούλμαν τιμήθηκε με το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Εκτός από την Τριλογία του Κόσμου, από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν άλλα δεκατρία βιβλία του συγγραφέα για εφήβους και παιδιά.

Πηγές:

http://www.thedailyowl.gr/philip-pullman-the-book-of-dust/

https://www.psichogios.gr/site/Authors/show/272/filip-poylman

http://www.in.gr/entertainment/book/news/article/?aid=1500130127

https://www.penguin.co.uk/articles/features/2017/feb/the-book-of-dust/

 

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s