Το απόσπασμα της Πέμπτης: Η Κουρδιστή Πριγκίπισσα

Ο Γουίλ πετάχτηκε από την καρέκλα του όσο γρήγορα είχε καθίσει. Έγειρε μπροστά, με τα χέρια του πάνω στο τραπέζι. Τα μάτια του ήταν πολύ μπλε το μπλε φως της λάμπας. «Μερικές φορές ένας άνθρωπος πρέπει να διαλέξει αν θα είναι καλός ή έντιμος» είπε. «Μερικές φορές δεν μπορείς να είσαι και τα δύο»”.

«Ποιο είναι το καλύτερο;» ψιθύρισε η Τέσα.

Το στόμα του Γουίλ συστράφηκε με πίκρα. «Υποθέτω ότι εξαρτάται από το βιβλίο».

Η Τέσα έγειρε το κεφάλι της προς τα πίσω για να τον κοιτάξει. «Σου έχει τύχει ποτέ» είπε «να διαβάζεις ένα βιβλίο, και να ξέρεις ότι θα είναι τραγωδία· μπορείς να νιώσεις το κρύο και το σκοτάδι να έρχονται, βλέπεις το δίχτυ να κλείνει γύρω από τους χαρακτήρες που ζουν και αναπνέουν στις σελίδες. Αλλά είσαι δεμένος με την ιστορία λες και σε σέρνει μία άμαξα, και δεν μπορείς να ελευθερωθείς ή να αλλάξεις την πορεία των πραγμάτων».

Κουρδιστή Πριγκίπισσα, Cassandra Clare, μετ. Πηνελόπη Τριαδά, εκδ. Platypus , 2013. σσ. 73-74.


Το βιβλίο Κουρδιστή Πριγκίπισσα είναι το τρίτο της τριλογίας Δαιμονικές Μηχανές και είναι το prequel της σειράς των 6 βιβλίων Θανάσιμα Εργαλεία. Κυκλοφόρησε στην χώρα μας το 2013 απο τις εκδόσεις Platypus οι οπόιες έκλεισαν 2 χρόνια αργότερα.

H Cassandra Clare γεννήθηκε στο Ιράν και πέρασε τα παιδικά της χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο με την οικογένειά της και ένα μπαούλο γεμάτο βιβλία φανταστικής λογοτεχνίας. Σήμερα, ζει στη Δυτική Μασαχουσέτη με το σύζυγό της, τις γάτες τους και ακόμη περισσότερα βιβλία.

Στην Ελλάδα είχαν κυκλοφορήσει τα βιβλία της σειράς Θανάσιμα Εργαλεία (6 στο σύνολο) και η τριλογία Δαιμονικές Μηχανές. Μετά την έλλειψη των βιβλίων της απο την ελληνική αγορά οι αναγνώστες της ελπίζουμε να ξαναδούμε μεταφρασμένα τα έργα της, στους πάγκους των βιβλιοπωλείων.

Advertisements

Νικολέτα Παπαδάκη

Αγαπάω τα βιβλία και την ιστορία, να ασχολούμαι με βιογραφίες ανθρώπων που έζησαν κάποτε και να ξεθάβω τα πιο κρυφά τους μυστικά. Μα πιο πολύ απο όλα έχω πάθος με την λογοτεχνία. Μπορώ να περάσω ατελείωτες ώρες παρέα με ένα καλό βιβλίο σε σημείο που να ξεχάσω να φάω και να κοιμηθώ, και φυσικά μου αρέσει να μιλάω για όλα αυτά. Οπότε... ναι, έχω σκοπό να ζαλίσω πολύ κόσμο... Σχολιάζω βιβλια στο goodreds, εδώ θα βρείτε το προφίλ μου https://www.goodreads.com/user/show/13362307-nikoleta. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενα μου και στην στήλη βιβλίου της ιστοσελίδας MAXMAG.

2 comments

  1. Θέλω να την διαβάσω αυτή την τριλογία. Ελπίζω να τα καταφέρω φέτος. Πολύ ωραίο το απόσπασμα!

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s