Νομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Iron Maiden

Προβλήματα με το νόμο αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί θρύλοι Iron Maiden, καθώς αναγκάστηκαν να αποσύρουν από τις συναυλίες τους το “Hallowed Be Thy Name”, την αγαπημένη σύνθεση που ανήκει στο δίσκο “The Number Of The Beast”.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που αφαιρέθηκε από το setlist της παγκόσμιας περιοδείας τους;

To συγκρότημα φέρεται να έχει δανειστεί στίχους και μουσική από το κομμάτι “Life Shadow” του 1974, από τη μπάντα  Beckett, της οποίας μέλος θεωρεί, πως απο το τραγούδι έχουν παρθεί αυτούσια, τμήματά του.

Εκτός των άλλων, προβλήματα αντιμετωπίζουν και για το κομμάτι “The Nomad” που ανήκει στο “Brave New World” (2000), καθώς πολλά κιθαριστικά μέρη είναι όμοια με αυτά της προαναφερθείσας  σύνθεσης.

Συγκεκριμένα, τα δικαιώματα του  “Life Shadow”  (το οποίο υπάρχει στο ομώνυμο album των Becket) ανήκαν στον Brian Quinn και στον Bob Barton.

 Ο μπασίστας των “MaidenSteve Harris είχε έρθει σε συμφωνία παλιότερα με τον Barton και το ζήτημα εδώ και κάποια χρόνια  θεωρούνταν λήξαν. Ο Quinn ωστόσο παρέα με τον πρώην μάνατζερ και δικηγόρο Barry McKay, μήνυσαν τόσο τον Harris όσο και τον αρχικό τραγουδοποιό Bob Barton θεωρώντας πως ο πελάτης του πρέπει να αποκτήσει  έστω και αργά τα δικαιώματα από τις εκτελέσεις των τραγουδιών.

Από την μεριά τους  οι  Iron Maiden  θεωρούν πως όλα τα στοιχεία που παρουσιάζει ο McKay, θα εξεταστούν πολύ προσεκτικά, ώστε να ακολουθήσουν την κατάλληλη υπερασπιστική γραμμή στο δικαστήριο.

Οι “πέτρες” του σκανδάλου:

Πηγές:

http://www.metalhammer.gr/news/item/33499-iron-maiden-hallowed-be-thy-name-rights-dispute

http://www.metalsucks.net/2017/05/15/iron-maiden-forced-to-drop-hallowed-be-thy-name-from-their-setlist-as-the-result-of-a-legal-dispute/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s