Το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» έρχεται τον Νοέμβριο από την Odeon.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» έρχεται τον Νοέμβριο από την Odeon.

«Ο Πουαρό ταξιδεύει από την Κωνσταντινούπολη στο Λονδίνο, όταν ένας από τους συνεπιβάτες του δολοφονείται. Καθώς το τρένο πέφτει σε μια χιονοθύελλα στη Γιουγκοσλαβία, ο Πουαρό πρέπει να αντιμετωπίσει την πίεση του χρόνου και να βρει τον/ την δολοφόνο με όσα μέσα διαθέτει.»
Βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα της Agatha Christie "Murder on the Orient Express"

Σκηνοθεσία Kenneth Branagh
Σενάριο Michael Green

Παίζουν:

Johnny Depp - Ratchett,  Daisy Ridley - Mary Debenham,  Michelle Pfeiffer - Mrs. Hubbard

Penélope Cruz - Greta Ohlsson,  Josh Gad - Hector MacQueen,  Kenneth Branagh - Hercule Poirot,  Willem Dafoe - Gerhard Hardman,  Lucy Boynton - Countess Andrenyi,  Tom Bateman - Bouc,  Olivia Colman - Hildegarde Schmidt,  Judi Dench - Princess Dragomiroff

Miranda Raison - Sonia Armstrong,  Derek Jacobi - Edward Masterman

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία λοιπόν έως το Νοέμβριο για να παρακολουθήσουμε το δρομολόγιο  του πιο μυστήριου τρένου όλων των εποχών.


ΤO ΒΙΒΛΙΟ

Το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» της πολυγραφότατης «Βασίλισσας» του αστυνομικού μυθιστορήματος  Agatha Christie, δημοσιεύτηκε το 1934 και θεωρείται έως και σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά και γνωστά της έργα.

Περιγραφή

Ο Ηρακλής Πουαρό, αφού εξιχνίασε μια υπόθεση στη Συρία, έλπιζε ν' απολαύσει τις διακοπές του στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ένα επείγον τηλεγράφημα, τον καλεί να επιστρέψει στην Αγγλία. Προς μεγάλη του ευχαρίστηση, θα επιβιβαστεί στο Οριάν Εξπρές παρέα με τον παλιό του φίλο, τον κύριο Μπουκ, που είναι διευθυντής της σιδηροδρομικής εταιρίας. Το ταξίδι, δυστυχώς, δεν προοιωνίζεται ευχάριστο.

Ο Πουαρό θα συναντήσει την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη στο σταθμό, καθώς όλα τα βαγόνια είναι γεμάτα. Έτσι αναγκάζεται να μοιραστεί μια καμπίνα με τον Έκτωρ Μακ Κουήν, γραμματέα ενός πλούσιου Αμερικανού επιχειρηματία, του Σάμιουελ Ράτσετ. Ο Πουαρό αρνείται να εργαστεί για λογαριασμό του Ράτσετ, απλά και μόνο επειδή δεν του αρέσει η φάτσα του. Δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη θ' ακολουθήσει όταν το τρένο ακινητοποιηθεί από τα χιόνια. Εκεί ο συνοδός του τρένου, ύστερα από επανειλημμένες απόπειρες, θα κατορθώσει να εισχωρήσει σ' ένα κλειστό διαμέρισμα της κλινάμαξας, όπου τον περιμένει υπομονετικά ένα πτώμα!

Ο Πουαρό έχει δουλειά μπροστά του.
Εκδοτικός Οίκος Λυχνάρι

 

Πηγή:

http://www.imdb.com/title/tt3402236/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s