Το τραγούδι της Τρίτης, Queensrÿche – “Revolution Calling”

Οι Queensrÿche είναι ένα progressive συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε το 1982 στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών και ήταν αυτό το οποίο άλλαξε και επαναπροσδιόρισε  τόσο το στιχουργικό, όσο και το μουσικό πλαίσιο του αμερικάνικου metal τη δεκαετία του ’80.

Το 1988 κυκλοφόρησαν το τρίτο τους album, τo κλασικό “Operation: Mindcrime”, στο οποίο θα παρατηρήσει κανείς επιρροές απο “Pink Floyd” και “The Who”, όπως επίσης θα  βρούμε μουσικά δάνεια απο “Judas Priest και Iron Maiden.

Το συγκεκριμένο δισκογραφικό τους πόνημα,  θεωρείται έως και σήμερα, ένας από τους καλύτερους concept δίσκους στην ιστορία της metal (και όχι μόνο) μουσικής.  Εκτός από τις καταπληκτικές μελωδίες που χαρακτηρίζουν κάθε του σύνθεση, αίσθηση προκαλεί η κινηματογραφική του απόδοση, όπως επίσης οι πολιτικοποιημένοι και «ψαγμένοι» του στίχοι, οι οποίοι φαντάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ. Θέμα τους, η αποτύπωση ενός πολιτικού συστήματος που έχει αποτύχει, μια «δυστοπική» ιστορία η οποία λαμβάνει χώρα στην Αμερική, βρίσκοντας κανείς πολλές αναλογίες με την σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας.

Μικρές πληροφορίες:

  • Η μπάντα τη περίοδο αυτή, αποτελείται από τα εξής μέλη: Geoff Tate (φωνή), Chris DeGarmo (κιθάρα), Michael Wilton (κιθάρα), Eddie Jackson (μπάσο), Scott Rockenfield (ντραμς).

 

  • Οι Queensrÿche έχουν κυκλοφορήσει δώδεκα στούντιο δίσκους.

 

  • Η μπάντα έχει πουλήσει σχεδόν πάνω από είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

 

  • Μετά τη κυκλοφορία του “Operation: Mindcrime”, οι συναυλίες υπήρξαν φαντασμαγορικές, καθώς στη σκηνή υπήρξε και θεατρική σκηνική παρουσίαση.

 

  • Το 2006, κυκλοφόρησαν το “Operation: Mindcrime II

 

  • Έπειτα από δικαστική διαμάχη πρώην και νυν μελών του γκρουπ, σχετικά με τα δικαιώματα της χρήσης του  ονόματος της μπάντας,  οι αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές το δικαίωμα να κυκλοφορήσουν δίσκο  ως Queensrÿche.

Τραγούδι της εβδομάδας το “Revolution Calling“.

Πηγές:

http://roxx.gr/2014/04/05/diski-pou-stichiosan-tis-bantes/

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation:_Mindcrime

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s