“Κόκκινη βασίλισσα” Πόσα είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για την ελευθερία;

Πόσα είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις στον δρόμο σου για την ελευθερία; Πόσο αίμα να χύσεις; Πόσους να προδώσεις;
Η Μάρε είναι ένας από τους πιο ωραίους χαρακτήρες στην YA λογοτεχνία, δυναμική, σκληροπυρηνική, έξυπνη και παρορμητική. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς παρακολουθούμε την ηρωίδα να χώνεται ολοένα και πιο βαθιά σε έναν κόσμο, στον οποίο παλεύει να επιβιώσει και μαζί και με τον εαυτό της, να σώσει από την αθλιότητα και τον φόβο του θανάτου αυτούς που αγαπάει. Ο δρόμος που επέλεξε όμως είναι μονόδρομος κάθε βήμα και μία προδοσία, κάθε κίνηση αλλάζει τα δεδομένα.

«Πως είναι να σε χρησιμοποιούν, Μάρε Μπάροου;»

σελ. 385.

Διλλήματα, παιχνίδια του μυαλού, έρωτας και πόνος, προδοσία όλα ριγμένα στα πόδια μιας ελπίδας, ενός ονείρου… είναι άραγε η ελευθερία τόσο απατηλή;

«Ανόητο κορίτσι. Ηλίθιο κορίτσι. Κοίτα τι έκανε η ελπίδα σου.»

σελ. 380

Ένα βιβλίο το οποίο ανήκει στην κατηγορία των YA fantasy. Όλοι έχουμε διαβάσει πολλά, νόμιζα ότι είχα κορεστεί, όμως έκανα λάθος. Η Κόκκινη βασίλισσα είναι ένα καλοδουλεμένο, ποιοτικό βιβλίο με εξαιρετικά γυρίσματα στην πλοκή, το οποίο σε κρατάει προσηλωμένο μέχρι την τελευταία πρόταση (το λέω κυριολεκτικά και χωρίς υπερβολές) και όμορφη αφήγηση το οποίο ήρθε να ανανεώσει την εφηβική μου αγάπη, για το συγκεκριμένο είδος.

«Στις ιστορίες, στα παλιά παραμύθια πάντα εμφανίζεται ένας ήρωας. Όμως όλοι οι ήρωες μου έχουν χαθεί ή είναι νεκροί. Κανείς δε θα έρθει για μένα.»

σελ. 392


Υπόθεση απο το οπισθόφυλλο:

Στο βασίλειο της Νόρτας, πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καµία σηµασία – τα πάντα καθορίζονται από το αίµα. Οι Ασηµένιοι, υπεράνθρωποι µε εκπληκτικές ικανότητες και ασηµένιο αίµα, κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιµοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες.

Η Μάρε, µια δεκαεπτάχρονη Κόκκινη, προσπαθεί να επιζήσει σε µια κοινωνία που της συµπεριφέρεται σαν να είναι ένα τίποτα. Όταν, χωρίς τη θέλησή της, αποκαλύπτεται µπροστά στον Βασιλιά και στους Ασηµένιους ευγενείς ότι έχει και αυτή υπεράνθρωπες δυνάµεις, η ζωή της αλλάζει. Έγκλειστη στο βασιλικό παλάτι και αρραβωνιασµένη µε έναν Ασηµένιο πρίγκιπα, πρέπει να µάθει να κινείται ανάµεσα στις ίντριγκες της αυλής, να χειριστεί το δώρο µιας υπερδύναµης που την ξεπερνά, ν’ αντιµετωπίσει τον έρωτα που γεννιέται µέσα της και ν’ αναγνωρίσει τους εχθρούς της για να καταφέρει να φέρει την ελευθερία στον λαό της.

Ένα µυθιστόρηµα µε φαντασία και αγωνία, όπου ο ροµαντισµός συγκρούεται µε την επανάσταση και η εξουσία µονοµαχεί µε τη δικαιοσύνη.

Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s