Γυάλινο Σπαθί “Η επανάσταση ξεκινά”

 Κόκκινη βασίλισσα

Πριν λίγο καιρό, σας παρουσιάσαμε το εξαιρετικό πρώτο μέρος της σειράς Κόκκινη βασίλισσα, της Victoria Aveyard, με τον ομότιτλο όνομα Κόκκινη βασίλισσα που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Αυτές τις ημέρες με πολύ μεγάλη χαρά για τους φανς κυκλοφόρησε και το δεύτερο μέρος Γυάλινο Σπαθί, εμείς το διαβάσαμε και σας το παρουσιάζουμε.
Η επανάσταση έχει βάψει την χώρα με αίμα, ασημένιο και κόκκινο. Στο  κέντρο της επανάστασης βρίσκεται ένα κορίτσι, η Μάρε Μπάροου «η Μάρε, η Μαρέενα, το Κορίτσι του Κεραυνού, η Κόκκινη Βασίλισσα και ταυτόχρονα καμία από αυτές.»
Την αγαπούν, την μισούν, την φοβούνται, την ακολουθούν…
Στο δεύτερο μέρος της σειράς όλα όσα είχαμε γνωρίσει στο πρώτο μέρος ανατρέπονται, τίποτα δεν μένει σταθερό, τα πάντα αλλάζουν, μαζί και οι αγαπημένοι μας  ήρωες. Το καθεστώς πρέπει να πέσει, οι ίδιοι πρέπει να σηκωθούν «κόκκινοι σαν την αυγή».
Προδοσίες, ανατροπές, μάχες, πόνος και έρωτας όλα γυρνάνε σε ένα γαϊτανάκι ατελείωτης δράσης –από την πρώτη κιόλας σελίδα-, ασταμάτητης περιπέτειας και αναπάντεχων γυρισμάτων της πλοκής.

«Ακόμα και τα πρόσωπα που με στοίχειωναν, τα πρόσωπα των νεκρών, έχουν χαθεί. Περίεργο, τώρα που πεθαίνω, τα φαντάσματα μου αποφάσισαν να φύγουν.

Μακάρι να γύριζαν πίσω.

Μακάρι να μην πέθαινα μόνη

Διαβάζοντας αυτή την σειρά κανείς δεν γίνεται να μείνει ασυγκίνητος.

«Αν είμαι ένα σπαθί, είμαι ένα σπαθί φτιαγμένο από γυαλί. Και νιώθω ότι αρχίζω να κομματιάζομαι.»

Γυάλινο σπαθί κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Παπαδόπουλος:

 Κόκκινη βασίλισσα Αν κάτι γνωρίζει η Μάρε Μπάροου, είναι πως διαφέρει. Το αίµα της είναι Κόκκινο –το χρώµα των κοινών θνητών–, αλλά η Ασηµένια ικανότητά της, η δύναµη να δηµιουργεί και να χειρίζεται τον κεραυνό, την έχει µετατρέψει σε ένα όπλο που η βασιλική Αυλή προσπαθεί µε κάθε τρόπο να ελέγξει. Κυνηγηµένη από τον νέο εκδικητικό Ασηµένιο βασιλιά, η Μάρε ξεκινά την αναζήτηση και τη στρατολόγηση και άλλων Κόκκινων και Ασηµένιων µαχητών για να τη συντροφεύσουν στην επανάσταση. Όµως ταυτόχρονα βρίσκεται σε ένα θανάσιµο µονοπάτι, κινδυνεύοντας να γίνει η ίδια το τέρας που προσπαθεί να νικήσει. Θα λυγίσει άραγε κάτω από το βάρος των ανθρώπινων ζωών που θα χαθούν για την επανάσταση, ή η εξαπάτηση και η προδοσία τη σκλήρυναν και την άλλαξαν για πάντα; Στο συναρπαστικό δεύτερο βιβλίο της σειράς ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, η σύγκρουση ανάµεσα στον στρατό της επανάστασης και στον διχασµένο από το χρώµα του αίµατος κόσµο κλιμακώνεται, φέρνοντας τη Μάρε αντιµέτωπη µε µια σκοτεινή πλευρά του εαυτού της που ολοένα και μεγαλώνει.

Το Γυάλινο Σπαθί έχει κερδίσει τα βραβεία και τις υποψηφιότητες:
Goodreads Choice Award Nominee for Young Adult Fantasy & Science Fiction (2016)

Σχετικά με την συγγραφέα:

H Victoria Aveyard γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία μικρή πόλη της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ. Μετακόμισε στο Λος ‘Aντζελες για σπουδές, πήρε πτυχίο στην συγγραφή σεναρίου από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και κατοικεί πλέον εκεί. Εργάζεται ως συγγραφέας και σεναριογράφος και το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να διαβάζει πολλά βιβλία και για να παρακολουθεί πολλές ταινίες. Η Κόκκινη Βασίλισσα είναι το πρώτο της βιβλίο. Περισσότερα για την συγγραφέα θα βρείτε στην προσωπική της ιστοσελίδα www.victoriaaveyard.com.

Advertisement

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s