Ο «Χιονάνθρωπος» του Jo Nesbo στη μεγάλη οθόνη

snowmanΟ Οκτώβριος προμηνύεται να είναι ο απόλυτος κινηματογραφικός μήνας αφού θα προβληθούν δύο πολυαναμενόμενες ταινίες, το ‘’Blade Runner 2049’’ και ο ‘’Χιονάνθρωπος’’. Ας καταπιαστούμε με τη δεύτερη γιατί πρόσφατα κυκλοφόρησε το επίσημο trailer που έφερε ανατριχίλα στη ραχοκοκαλιά μας. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του διάσημου Jo Nesbo, συγκεκριμένα είναι το 7ο κατά σειρά βιβλίο του με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε. Nesbomaniacs unite!

Φυσικά είμαστε επιφυλακτικοί για το τελικό αποτέλεσμα γιατί σπάνια η κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου ικανοποιεί τους φανατικούς αναγνώστες (π.χ. Me before you). Αυτό συμβαίνει γιατί είναι δύσκολο η φαντασία μας να συνάδει με το όραμα του σκηνοθέτη. Όμως αυτή τη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Tomas Alfredson , που μας έχει παραδώσει το υποβλητικό φιλμ ‘’Άσε το κακό να μπει’’. Επομένως μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

1118full-the-snowman-screenshot.jpg
Επενδύουμε και στην στιβαρή παρουσία του Michael Fassbender . Αναλαμβάνει να σηκώσει στους ώμους του το βάρος ενός ευφυέστατου και πολύπλοκου χαρακτήρα. Ο Fassbender, ως Χάρι Χόλε, έχει κληθεί να εξιχνιάσει την εξαφάνιση μιας γυναίκας όπου το αγαπημένο φουλάρι της είναι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό ενός χιονάνθρωπου. Μagneto vs Iceman. Όμως αυτό το συμβάν δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός , συνδέεται άρρηκτα με την εξαφάνιση και άλλων γυναικών τα τελευταία χρόνια. Πολύ καλή προσθήκη στο καστ και η Rebecca Ferguson που την είχαμε δει πρόσφατα στο sci-fi θρίλερ ‘’Life’’. Ταιριάζει γάντι στο ρόλο της αστυνομικού Katrine Bratt .

Το συγκεκριμένο αστυνομικό μυθιστόρημα έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ευελπιστούμε και η ταινία να κάνει το ίδιο στον χώρο των αστυνομικών θρίλερ όπως κατάφερε το ‘’Seven’’ του Fincher. Μέχρι να προβληθεί η ταινία μπορούμε να παρακολουθούμε επανειλημμένα το υποβλητικό trailer που ντύνεται μουσικά από το Voodoo in my blood των Massive Attack.  Το πρώτο χιόνι θα πέσει ….τον Οκτώβρη.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s