Σχόλια για την 7η σεζόν του Game of thrones

Άλλη μια σεζόν του πολυαγαπημένου μας “Game of thrones” τελείωσε και τώρα που σκουπίσαμε τα δάκρυα μας, είμαστε εδώ για να κάνουμε μια ωραιότατη ανασκόπηση.

Ομολογουμένως ήταν η καλύτερη σεζόν που είδαμε ως τώρα. Τα εφτά επεισόδια δεν μας έφτασαν, αλλά να μου πείτε τώρα, ούτε άλλα δεκαεφτά δεν θα έφταναν. Ήταν μια σεζόν που τα είχε όλα! Από μαχαιρώματα, αποκεφαλισμούς, δράκους να πηγαίνουν και να έρχονται, νεκρούς να θέλουν να περάσουν το Τείχος και δυστυχώς αγαπημένους ήρωες που δεν θα τους ξαναδούμε.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν από αυτό το θέμα. Ποιοι μας έφυγαν και ποιοι έμειναν σταθεροί στη θέση τους. Καταρχάς η λατρεμένη μου Ολένα Ταϊρέλ, που τόλμησε να τα βάλει με την πιο δολοφονική γυναίκα του σίριαλ, τη Σέρσεϋ και εκείνη έκαψε συθέμελα τον οίκο της. Η μητέρα του οίκου των ρόδων μας αποχαιρέτησε πλέον για τα καλά με το δηλητήριο που της έδωσε ο Τζέιμι σαν καλός ιππότης που είναι. Ολένα θα μας λείψεις!

Ο οίκος του Γουόλντερ Φρέυ αποδεκατίστηκε γιατί the North remembers. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αν και στην προκειμένη περίπτωση το πιάτο που έδωσε η Άρυα στον Γουόλντερ Φρέυ δεν θέλω να το θυμάμαι. Στα πρώτα λεπτά, λοιπόν, του πρώτου επεισοδίου του έβδομου κύκλου ξεγράψαμε κι αυτόν τον οίκο.

H Ελλάρια Σαντ και οι, καθόλου, ειρηνοποιές κόρες της είχαν κι αυτές φρικτό θάνατο επειδή τόλμησαν να τα βάλουν με την βασίλισσα των επτά βασιλείων, Σέρσεϋ. Ο Όμπερυν δεν ξεχνιέται εύκολα άλλωστε, και είπαν να πάρουν για χάρη του εκδίκηση. Ο Έουρον Γκρέιτζοϊ σε μια πολιορκία του έκανε σουβλάκι τις δυο τις κόρες και την ίδια μαζί με την τρίτη της κόρη, τις παρέδωσε στην Σέρσεϋ. Αλυσοδέθηκαν και περίμεναν τον θάνατο.

Άλλος ένας οίκος που κινδυνεύει είναι ο οίκος των Τάρλυ. Αν δεν προσέχει δηλαδή ο τελευταίος τους, ο Σαμ -αλλά αυτόν δεν τον φοβάμαι. Ο πολύ αντιπαθητικός μπαμπάς του,  Ράντυλ με τον μικρό του γιο, τον Ντίκον έγιναν μπάρμπεκιου για τον δράκο της Νταινέρυς. Τώρα να πω ότι λυπάμαι, ψέματα θα πω!

Και πάμε τώρα στον πιο σοκαριστικό θάνατο της 7ης σεζόν. Ο Μικροδάχτυλος!!! Περίμενα ότι θα αρχίσουν να ξεμαλλιάζονται οι Σταρκ από στιγμή σε στιγμή και αυτές έσφαξαν τον Πήταϊρ!! Είπαμε the North remembers, και τα παιδιά του Σταρκ αρχίζουν επιτέλους να παίρνουν τα πάνω τους. Εδώ οφείλω να πω ότι παρότι ο Μικροδάχτυλος μου την έδινε στα νεύρα, ο συγκεκριμένος ηθοποιός ανέβαζε πολύ τον πήχη του ρόλου του.

Αυτά με τους θανάτους και συνεχίζουμε. Ο Σαμ θεράπευσε τον Τζόρα Μόρμοντ, αν και ο κακομοίρης κάποια αναγνώριση θα έπρεπε να την δει εκεί στην Ακρόπολη. Ο Τζόρα έφυγε κατευθείαν για να υπηρετήσει τον έρωτα της ζωής του, την Νταινέρυς αλλά του την έφαγε ο Τζον. Τι να κάνουμε, Τζον Σνόου είναι αυτός! Ή μήπως καλύτερα να τον λέμε Αίγκον Ταργκάρυεν; (μα Αίγκον;!). Μάθαμε και τον αληθινό νόμιμο βασιλιά των επτά βασιλείων. Το θέμα είναι όμως ότι χάσαμε τον ένα δράκο! Και τον είδαμε να γίνεται και με μπλε μάτια. White walker δηλαδή. Η Νταινέρυς, πήγε να πνίξει τον πόνο της στην αγκαλιά του Τζον – Αίγκον και αυτή η σκηνή είναι που περιμέναμε οι απανταχού φίλοι της σειράς σε όλο τον κόσμο! Είδαμε και το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου.

Ο Τζέιμι Λάννιστερ συναντήθηκε με τον μικρό αδερφό του, τον αγαπημένο μας Τύριον και η Σέρσεϋ δεν τα συγχωρεί αυτά.  Με την πρώτη ευκαιρία, μετά τη συνάντηση της με την παρέα της Νταινέρυς και έναν νεκρό, είπε να του την πει λίγο με τον άλλο νεκρό φίλο της. Ο Τζέιμι, που το παίζει τίμιος στα τελευταία επεισόδια, λες και ξεχάσαμε ότι πέταξε τον Μπραν από τον πύργο πήρε τα μπογαλάκια του και έφυγε και την άφησε με ένα μωρό στην κοιλιά!

Α! και οι νεκροί πέρασαν το Τείχος! Παρέα με τον δράκο!

Αυτά είδαμε σε αυτή την σεζόν. Να δούμε, λοιπόν τι μας περιμένει στην 8η και τελευταία σεζόν που θα μας έρθει τέλος του ’18, αν και μας πέφτει μακριά.

The Winter is here.

 

2 comments

    • Μα σκέψου από τώρα κι έπειτα να σκέφτεσαι τον Τζον ως Αίγκον! Δεν μου πάει καθόλου! Μα Αίγκον;!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s