Οutlander: The kilt is back!

outlander-season-3-photos-jamie-claire-4

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί τον νέο κύκλο της δραματικής σειράς Outlander. Το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν, που τιτλοφορείται ‘’Τhe Battle Joined’’, ήταν συναισθηματικά φορτισμένο και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Δάκρυα αυλάκωσαν τα μάγουλά μας. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.
Διαπραγματεύεται πάλι το ταξίδι στο χρόνο και συγχωνεύονται οι εποχές χωρίς να προκαλείται σύγχυση στον θεατή. Σαν να ήταν χθες που παρακολουθήσαμε το πιλοτικό επεισόδιο. Όταν η Claire ακούμπησε την ιερή πέτρα (μοιάζει σαν το μενίρ του Οβελίξ) και εγκλωβίστηκε άθελά της στον 18ο αιώνα στη Σκωτία. Εντούτοις όσο περνούσε ο καιρός άρχισαν να δυναμώνουν τα δεσμά της με τη νέα πραγματικότητα (Σάσσεναχ meet Jamie). Στον τρέχοντα κύκλο οι ήρωες μας έχουν χωριστεί από τη μοίρα, η Claire έχει επιστρέψει στην εποχή της (1948) αλλά την στοιχειώνει η μνήμη της χαμένης αγάπης . Ο Jamie ανήκει στο παρελθόν μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του να εμποδίσει την καταδικασμένη εξέγερση των Ιακωβιτών .

outlander-season3c

Στους προηγούμενους κύκλους, δη στον πρώτο, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι χάρισε σκηνές παράφορου και φρενιασμένου πάθους. Αλλά το Outlander δεν στηρίζεται μόνο στην εκρηκτική χημεία των πρωταγωνιστών (Caitriona Balfe-Sam Heughan). Τα best-seller βιβλία της Diana Gabaldon -πάνω στα οποία βασίζεται η σειρά- υμνούν τη δύναμη της πραγματικής αγάπης που μπορεί να «λυγίσει» το χρόνο. Κάθε σεζόν αντιπροσωπεύει ένα από τα οκτώ βιβλία της συγγραφέως, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα η τρίτη σεζόν συνδέεται με το τρίτο κατά σειρά μυθιστόρημα Voyager, η προηγούμενη με το δεύτερο που φέρει τον τίτλο Dragonfly in Amber. Ο δημιουργός Ronald D. Moore ευτυχώς δεν ευτελίζει την πρώτη ύλη. Έχει δώσει προσοχή τόσο στην αφηγηματική δομή όσο και στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Τόσο η Claire όσο και ο Jamie είναι ευανάγνωστες φιγούρες και έτσι προωθείται εύκολα η συναισθηματική εμπλοκή μαζί τους, σε σημείο που νιώθουμε ότι γυρίζουμε τις σελίδες του βιβλίου.

rs_1024x759-170721111645-1024.outlander-s3-3.ch.072117

Οφείλουμε να επαινέσουμε για μία ακόμη φορά την μαγνητική παρουσία της Caitriona Balfe. Υποδύεται με απόλυτη φυσικότητα μία γυναίκα εντός της οποίας αντιπαλεύουν ο δυναμισμός και η τρυφερότητα, το παρόν και το παρελθόν.  Όταν την είχαμε πρωτοδεί μας θύμιζε την Evangeline Lilly από το «Lost» και την Cate Blanchett. Τώρα πλέον για εμάς η Caitriona Balfe είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Είναι αποκάλυψη στον απαιτητικό ρόλο γι΄ αυτό έπρεπε να είχε βραβευτεί ήδη με Χρυσή Σφαίρα. Αλλά και ο Sam Heughan δείχνει ερμηνευτική στιβαρότητα αποδεικνύοντας πως ήταν η κατάλληλη επιλογή για Jamie Fraser.
Οι χαρακτήρες της Diana Gabaldon «ζωντανεύουν» μέσα σε πλάνα ανυπέρβλητης ομορφιάς και ανθρωποκεντρικού λυρισμού, υπό τους ήχους της μουσικής του Bear McCreary. Το Outlander είναι μία σειρά με ψυχή και είμαστε σίγουροι πως και ο νέος κύκλος θα φέρει συγκινησιακό πλούτο στις καρδιές μας.

Πηγή

11 comments

  1. Λατρεύω τόσο πολύ την ιστορία αλλά δεν μπορούσα να προσπεράσω τα πρώτα επεισόδια, τα βαριέμαι αφόρητα πολύ! Όμως η ιδές είναι τοσο μα τόσο καταπληκτική! ααααααααααααααααα

    Like

  2. Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία. Για την ακρίβεια δεν γνώριζα ότι υπάρχουν βιβλία χαχα! Ξεκίνησα τη σειρά και μου έπεσε πολύ βαριά σε ορισμένα σημεία, οπότε και τελικά την άφησα γιατί δεν άντεξα. Πολύ καλή παραγωγή όμως! Την έχω υπόψιν για κάποια άλλη στιγμή, γιατί τώρα ψάχνω κάτι λίγο πιο ανάλαφρο.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s