Sinner: Αμαρτία να μη δεις την σειρά.

The Sinner - Season 1

H Jessica Biel επιστρέφει στην τηλεόραση σε έναν ρόλο πρόκληση. Οι περισσότεροι την θυμόμαστε ως την ανώριμη έφηβη Μary από την οικογενειακή σειρά «7th Ηeaven». Φέτος υποδύεται την Cora Tannetti, μία παντρεμένη γυναίκα που μαχαιρώνει μέχρι θανάτου έναν άγνωστο άντρα σε μία κατάμεστη παραλία. Γιατί; Αυτό το ερώτημα ταλανίζει τον περίγυρό της, εμάς τους θεατές αλλά και την ιδία.
Η Jessica Biel στηρίζει στους γυμνασμένους ώμους της το βάρος της βασανισμένης ηρωίδος και κατά συνέπεια της σειράς. Αναμφισβήτητα είναι η καλύτερη και πιο εύστοχη ερμηνεία στην καριέρα της. Είναι τόσο αφοπλιστικά εκφραστική, τόσο φωτογενής παρόλο που είναι τσαλακωμένη. Πολύ καλός εξίσου και ο Bill Pullman στο ρόλο του ντετέκτιβ. Προσπαθεί να ξεδιαλύνει τον γρίφο αποκτώντας-όπως είναι αναμενόμενο-εμμονή με την υπόθεση. Σε κάθε επεισόδιο δίνονται νέα στοιχεία για να τα επεξεργαστούμε και να ενώσουμε έτσι καρτερικά τα κομμάτια του παζλ.

the-sinner (2)

Το σενάριο είναι καλοδουλεμένο και σφιχτοδεμένο. Γιατί; Μα είναι ορμώμενο από το ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα της Γερμανίδας Petra Hammesfahr που έχει γίνει best-seller. Η ίδια η Βiel δήλωσε πως την γοήτευσαν οι ανατροπές στο βιβλίο. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Ο θεατής δεν θα γνωρίζει αν λέει την αλήθεια ή αν λέει ψέματα ή αν η αλήθεια που νομίζει ότι λέει είναι ένα ψέμα που δεν το γνωρίζει κανείς…»

O δημιουργός Derek Simonds δεν πελαγώνει στη διαχείριση των χαρακτήρων. Οι δραματικοί ελιγμοί είναι σωστά συντονισμένοι χάρη στα εκτενή flashbacks που συνδέουν το αβέβαιο παρόν με το θολό παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διεισδύουμε βαθιά στον ψυχισμό της πρωταγωνίστριας και να βρούμε καταφύγιο στις σκοτεινές γωνίες του μυαλού της. H σειρά μυστηρίου απαρτίζεται από 8 επεισόδια, το προτελευταίο κέρδισε την απόλυτη προσήλωσή μας αφού δίνονται οι περισσότερες απαντήσεις γύρω από τον ειδεχθή φόνο. Ομολογουμένως η σειρά είναι ένας ώριμος στοχασμός στις ηθικές γκρίζες ζώνες -πάνω στις οποίες βαδίζουν οι ήρωες- επανεξετάζοντας τις έννοιες της πίστης και κυρίως της αμαρτίας.

Πηγή

One girl, one pen!

Τον ελεύθερο μου χρόνο τον μοιράζω ανάμεσα στα δύο μεγάλα μου πάθη, τα βιβλία και τον κινηματογράφο. Χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να γράφω και να διατυμπανίζω τις δυο "εμμονές μου''. Ξέχασα να συστηθώ είμαι η Μαρία Αλεξοπούλου αλλά κανείς δεν με φωνάζει με το όνομά μου. Επικρατέστερα είναι το Μαρ και το Μαρέιρα. ''Το γράψιμο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κατευθυνόμενο όνειρο'', Jorge Luis Borges

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s