8 βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες απο την λογοτεχνία και τον κινηματογράφο τα οποία θα θέλαμε να υπάρχουν!

Όλοι μας έχουμε ζηλέψει κατά καιρούς κάτι για το οποίο έχουμε διαβάσει ή έχουμε δει σε μία ταινία. Όταν αυτό το κάτι δεν είναι αληθινό, σαφώς και έχουμε σκεφτεί πόσο κρίμα είναι που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Αυτό το φαινόμενο στους βιβλιοφάγους συμβαίνει ως εξής: Ονειρεύονται φανταστικές βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία τα οποία υπάρχουν μονο στην λογοτεχνία και σε κινηματογραφικά σενάρια. Σε αυτό το κείμενο θα σας μιλήσω για τις δικές μου αγαπημένες φανταστικές πηγές βιβλίων!

Βeautiful Creatures- Lunae Libri

Πρώτη και καλύτερη η βιβλιοθήκη Lunae Libri φυσικά! Μία υπόγεια βιβλιοθήκη η οποία αποτελείτε από αναρίθμητες κατακόμβες και τούνελ, που ούτε οι μυημένοι δεν έχουν την δυνατότητα να την διανύσουν ολόκληρη.
Η Lunae έχει χιλιάδες βιβλία για μαγεία και ξόρκια, και άλλα τόσο για την υπέροχη ιστορία των Caster (μάγοι), ακόμη και από την εποχή της Βαβυλώνας…
Επίσης σε μία ξενάγηση θα δούμε φυλαχτά για σκοτεινά και φωτεινά ξόρκια, παλιούς παπύρους κ.α


Το όνομα του ανέμουThe Archives

“No windows, no decorations, and only one set of great stone doors. Ten times ten thousand books.”

―Kvothe’s description of the Archives

Ο Κβοθ με αυτή την φράση τα είπε όλα! Τι να προσθέσουμε; Είναι η επιτομή της απόλυτης βιβλιοθήκης, εκατομμύρια βιβλία, φυλάνε την γνώση όλου του κόσμου σε έναν τεράστιο σκοτεινό φτιαγμένο από πέτρα χώρο. Μία επίσκεψη θα την έκανα!


 H σκιά του ανέμου-Το νεκροταφείο των λησμονημένων βιβλίων

Ένα ομιχλώδες σούρουπο ο πατέρας σας, σας παίρνει από το χέρι και σας οδηγεί σε μία βιβλιοθήκη.
Μία δαιδαλώδης βιβλιοθήκη την οποία μπορείτε να διανύσετε και να διαλέξετε να σώσετε από τη λησμονιά, ένα βιβλίο, το οποίο θα γίνει δικό σας. Όλόδικο σας και θα έχετε την ευθύνη του.
Όσοι έχετε διαβάσει την «Σκιά του ανέμου» μία συγκίνηση σε εκείνες τις σελίδες, την νιώσατε. Όσοι βιβλιόφιλοι δεν το κάνατε ακόμη, μην διστάσετε. Το νεκροταφείο των λησμονημένων βιβλίων αργά η γρήγορα θα φωλιάσει και στα δικά σας όνειρα.


Το παράξενο βιβλιοπωλείο του κυρίου Πενάμπρα- Του κύριου Πενάμπρα

Πρώτα από όλα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο. Έχετε αϋπνία και έχετε διαβάσει ότι υπάρχει στην προσωπική σας βιβλιοθήκη; Έχει πάει 2 μετά τα μεσάνυχτα και είστε σε απόγνωση; το βιβλιοπωλείο του κ. Πενάμπρα είναι εκεί έτοιμο να σας υποδεχτεί. Μην διστάσετε, εκτός από βιβλία θα κάνετε γνωριμίες με τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες.


Harry Potter- The Hogwarts Library

“and then, of course, there was the sheer size of the library; tens of thousands of books; thousands of shelves; hundreds of narrow rows.

-J. K. Rowling

Η υπέροχη μαγική βιβλιοθήκη Hogwarts, η οποία βρίσκεται στον πρώτο όροφο του καταπληκτικού σχολείου- κάστρου, είναι αυτή που κατέχει την γνώση, για ότι αφορά τους μάγους και κάποια λίγα για τους magls.
Προσοχή όμως, δεν είναι όλα τα βιβλία τόσο φιλικά… ορισμένα από το Restricted Section θέλουν πολλά χαδάκια για να ανοίξουν δίχως να σας δαγκώσουν!


Star Wars Episode II: The Attack of the Clones- The Jedi Archives

 

There is more knowledge here than anywhere else in the galaxy.

―Jocasta Nu

Η βιβλιοθήκη Jedi Archives είναι η αποθήκη που φυλάσσουν οι Jedai την γνώση του γαλαξία ολόκληρου. Όχι δεν είναι υπερβολή, τα αρχεία που θα βρείτε είναι πιθανό να χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν από την εποχή σας. Γεωγραφία, και κουλτούρες από άλλους κατοικημένους πλανήτες, βιολογία άλλων εξωγήινων οργανισμών, μυστικά για τους jedai, όλα τα βιβλία σας περιμένουν φωτισμένα σαν μικρά αστράκια έτοιμα να σας βγάλουν από το βαθύσκοτάδι της άγνοιας!


Beauty and the Beast (movie)- Beast library

Οι βιβλιοθήκες όλες ανεξαιρέτως είναι υπέροχες! Ξέρετε όμως τι ξεπερνάει το υπέροχο; Η δική σας, ολόδική σας προσωπική, τεράστια βιβλιοθήκη στο σπίτι σας (εχμ… στην περίπτωση του τέρατος γράψτε παλάτι).
Θυμάστε την αντίδραση της Belle όταν το τέρας της έδειξε την βιβλιοθήκη; Νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη μπροστά στο θέαμα.


Η Ένατη Πύλη (movie)- Βιβλιοπωλείο

Το βιβλιοπωλείο στην ταινία Ένατη Πύλη είναι ένα απλό βιβλιοπωλείο. Μπορεί… όμως ο βιβλιοπώλης του είναι αυτός που ξέρει πως να ανοίξει της ένατη πύλη της κολάσεως… μπρρρρρ… Ναι το ξέρω ότι σκιάζεστε αλλά πείτε την αλήθεια, μια βόλτα προς τα εκεί θα την κάνατε.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s