Μύθοι και θρύλοι για στοιχειωμένα σπίτια

Αν υπάρχει κάποια γιορτή που ζηλεύω, που δεν υπάρχει στη χώρα μου, είναι η γιορτή του Χάλουγουιν, η οποία γιορτάζεται στην Αμερική. Η 31η Οκτωβρίου είναι κάτι μαγικό! Φωτισμένες κολοκύθες, φαντάσματα και παιδιά να μασκαρεύονται και να γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι, στα οποία τα κερνάνε ζαχαρωτά προς ανάπαυση των ψυχών.
Σε αυτό το άρθρο θέλησα να μπούμε έστω και λίγο στο κλίμα αυτής της γιορτής. Έψαξα λοιπόν και βρήκα θρύλους για φαντάσματα, που δεν θέλουν οι ψυχές τους να αναπαυθούν και συνεχίζουν να στοιχειώνουν τα σπίτια, στα οποία ήρθε και τους βρήκε ο θάνατος. Κάποιοι λένε πως όταν επισκέφτηκαν αυτά τα σπίτια, ήρθαν αντιμέτωποι με ανεξήγητες μετακίνησεις αντικειμένων, παράξενους ήχους, αλλόκοτες μυρωδιές και έντονο κρύο.
Πόσοι από εσάς θα θέλατε να επισκεφτείτε ένα σπίτι, που θεωρείται στοιχειωμένο; Και πόσοι από εσάς -αν σας δινόταν πραγματικά η δυνατότητα να το κάνετε- θα τολμούσατε να περάσετε όντως τη πόρτα ενός;

Το σπίτι στην επαρχία Jaen της Ισπανίας

Ένα σπιτάκι που χτίστηκε πάνω σε ένα παλιό νεκροταφείο, που χρησιμοποιούταν ως το 1830 ,είναι ο φόβος και ο τρόμος της επαρχίας Jaen. Το 1971 η κάτοικος του σπιτιού, παρατήρησε ότι στο πάτωμα της κουζίνας της άρχισε να εμφανίζεται ένα πρόσωπο. Με το καιρό, πρόσεξε πως δεν ήταν απλά ένα σχήμα, αλλά σαν να ήθελε μια τρισδιάστατη μορφή να βγει από τα θεμέλια του σπιτιού. Η κάτοικος του σπιτιού θέλωντας να εξαφανίσει αυτή τη μορφή, από το σπίτι της ξύλωσε το καλούπι του πατώματος,αλλά απλά ανακάλυψε πως από κάτω από εκείνη τη μορφή υπήρχαν κι άλλες, με τα πρόσωπα ηλικιωμένων και παιδιών. Αυτά τα πρόσωπα ονομάστηκαν «τα πρόσωπα του Μπελμέζ», και αφού διαπιστώθηκε πως δεν είναι ζωγραφικό «κόλπο» της ιδιοκτήτριας για  το ενδιαφέρον του κόσμου, το ζήτημα εξακολουθεί να αποτελεί άλυτο μυστήριο.

Ο Πύργος του Μπλίκλινγκ, Αγγλία

Για αυτό τον Πύργο έχουν ειπωθεί αμέτρητες ιστορίες. Είναι ο πύργος που γενήθηκε η 2η σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου του 8ου, η Αν Μπολέυν. Ο βασιλιάς Ερρίκος ήθελε απεγνωσμένα ένα γιο και όταν με την πρώτη του σύζυγο δεν τα κατάφερε, στράφηκε στην Αν Μπολέυν. Αλλά δυστυχώς και η Αν γέννησε κορίτσι, την βασίλισσα Ελισάβετ Α’. Τότε ο βασιλιάς με διάφορες ραδιουργίες κατάφερε να την κλείσει φυλακή και στο τέλος πέτυχε τον αποκεφαλισμό της. Από τότε λένε πως σε αυτόν τον πύργο στις 19 Μαϊου, που είναι η επέτειος του θανάτου της  Μπολέυν, κυκλοφορεί το ακέφαλο σώμα της ,κουβαλώντας το κεφάλι της.

Το σπίτι του Whaley στο Σαν Ντιέγκο

Σε αυτό το σπίτι, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, το οποίο χτίστηκε το 1857 από τον Thomas Whaley, σε γη που κάποτε ήταν νεκροταφείο, μαρτυρίες λένε πως έχουν δει ένα φάντασμα ενός κοριτσιού με κόκκινα μαλλιά. Πολλοί πιστεύουν πως είναι η κόρη του Whaley, που κρεμάστηκε κατά λάθος. Μάλιστα η μορφή της είναι τόσο αληθοφανής, που κάποιοι νομίζουν πως έχουν μπροστά τους ένα ζωντανό παιδί. Σε αυτό το σπίτι ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες, πιστεύεται πως υπάρχουν κι άλλα πνεύματα. Λένε πως σε αυτό το σπίτι κυκλοφορεί και το πνεύμα ενός ληστή που σκοτώθηκε εκεί μέσα και πολλές φορές το ακούνε να ανεβαίνει τις σκάλες. Επίσης στο προαύλιο του σπιτιού, κάποιες φορές, μπορεί κάποιος να μυρίσει τον καπνό από το πούρο, που κάπνιζε ο ίδιος ο Whaley. To σπίτι έχει γίνει μουσείο και πραγματοποιούνται συχνά ξεναγήσεις.

Το σπίτι “Raynham Hall” στην Ανατολική Αγγλία

Υπάρχει μια φωτογραφία του 1936, που τραβήχτηκε σε αυτό το σπίτι. Σε αυτή τη φωτογραφία έχει αποτυπωθεί μια γυναικεία μορφή να κατεβαίνει τις σκάλες. Πιστεύεται πως είναι το πνέυμα της  Dorothy Walpole (1686–1726). Η Dorothy ήταν η δεύτερη σύζυγος του πολιτικού Charles Townshead, που ήταν γνωστός κυρίως για την βιαιότητα του. Σε αυτό το σπίτι λένε πως ο Charles κλείδωσε τη σύζυγό του όταν αυτός έμαθε πως τον απάτησε και σε αυτό το σπίτι πέθανε η Dorothy φυλακισμένη. Τα Χριστούγεννα του 1835, ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το φάντασμα της, φορώντας ένα καφέ φουστάνι. Έτσι έγινε γνωστό το φάντασμα ως “η κυρία με τα καφέ”.

Το κάστρο του Εδιμβούργου

Πολλοί πιστεύουν πως το κάστρο του Εδιμβούργου είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο και το πιο στοιχειωμένο κτίριο στην Σκωτία. Είναι χτισμένο στην κορυφή ενός άγριου πέτρινου τοπίου, το ιστορικό φρούριο χρονολογείται άνω των 900 ετών. Ήταν φυλακή χιλιάδων ανθρώπων και τόπος βασανιστηρίου για αυτούς. Οι ψυχές τους πιστεύεται πως έχουν μείνει όλες εκεί. Ανθρώποι που το έχουν επισκεφτεί έχουν νιώσει ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας, είδαν περίεργες σκιές ενώ είχαν μια αίσθηση ότι κάποιος τους παρακολουθεί. Ένα άτομο ανέφερε ότι αισθάνθηκε ένα κάψιμο στο μπράτσο του, ενώ αρκετοί άλλοι υποστήριξαν πως μια παρουσία που δεν έβλεπαν τους άγγιζε ελαφρά στο πρόσωπο. Επίσης μαρτυρίες έχουν αναφέρει πώς έχουν δει  αρκετές φιγούρες φαντασμάτων να περιφέρονται στους διαδρόμους. Το φάντασμα ενός χωρικού στην αυλή, τα πνεύματα των Γάλλων αιχμαλώτων από τον επταετή πόλεμο και κρατουμένους των τότε φυλακών – ακόμη και το φάντασμα ενός σκύλου περιπλανώμενο στο νεκροταφείο σκύλων του κάστρου.

Πραγματικότητα ή φανταστικές ιστορίες; Πόσοι από εσάς βρήκατε τον επόμενο προορισμό σας;

 

Πηγές: https://www.otherside.gr/2011/10/stoixeiwmena-meri-planiti/,

http://www.in2life.gr/features/notes/article/295736/6-tromaktikes-istories-stoiheiomenon-spition.html,

http://an-other-world.blogspot.gr/2013/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s