Εντυπώσεις από τον δεύτερο κύκλο του Stranger things

mlkp

Ο δεύτερος πολυαναμενόμενος κύκλος της σειράς του Netflix προσέλκυσε αμέτρητους θεατές και-όπως ήταν αναμενόμενο-απέσπασε θετικές κριτικές. Τα συστατικά της επιτυχίας επαναλήφθηκαν. Υποβλητική ατμόσφαιρα, αξιοζήλευτες ερμηνείες, καλοστημένα scary jumps, αναφορές στην ποπ κουλτούρα, ευρηματικά αστεία (νέα ράτσα τα demo-dogs!) και φυσικά τραγούδια που φέρνουν έναν υπέροχο νοσταλγικό αέρα. Ένα άλλο στοιχείο που συντελεί στην ελκυστικότητα της σειράς είναι το γεγονός πως δεν στηρίζεται στην φρίκη εικόνων και σε σπλατεριές. Ο τρόμος της είναι αληθινός, διεισδυτικός.
1118full-stranger-things-screenshot
Οι δημιουργοί (τα αδέλφια Matt & Ross Duffer) είχαν προβεί σε δηλώσεις πως η δεύτερη σεζόν θα ήταν πιο σκοτεινή, πιο εγκεφαλική, πιο…περίεργη. Πράγματι είχαν δίκιο. Πρέπει να είναι περήφανοι για το δημιούργημά τους αφού δεν νιώσαμε να ξεχειλώνει κάπου η ιστορία. Σαν κύκλος ήταν ενοποιημένος αφηγηματικά όπως και ο προηγούμενος χάρη στον ιδανικό αριθμό επεισοδίων (φέτος 9, πέρσι 8).
Ως προς το πλάσιμο των χαρακτήρων, κάποιοι παρέμειναν το ίδιο αγαπητοί (Jim, Mike, Lucas), ορισμένοι πήραν αρκετά XP (Dustin, Steve) και ένας πήρε ολόκληρο level (υποδειγματική ερμηνεία από τον Noah Schnapp ως Will). Φυσικά ο αγαπημένος μας αριθμός παραμένει το Eleven. Οφείλουμε να επαινέσουμε και τους newcomers: τον Sean Astin (παρόλο που ήταν Bob είχε τη σοφία του Samwise) , την Sadie Sink (πείτε με μήλο της έριδος) και τον Dacre Montgomery ως σκληροτράχηλο Billy (αγαπάμε να τον μισούμε, αγαπάμε να τον μισούμε).
mkΌταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους γι’ αυτή τη σεζόν δεν μείναμε με γλυκόπικρη γεύση, αντιθέτως αποκτήσαμε μεγαλύτερη εμμονή και αδημονούμε για τη συνέχεια.
Γιατί το μυστήριο πάντα πλανάται πάνω από το Ηawkins, την μικρή πόλη της Indiana…

7 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s