Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών: Ένα ατμοσφαιρικό, σκοτεινό μυθιστόρημα

Έχουν περάσει λίγα λεπτά από τη στιγμή που έκλεισα αυτό το βιβλίο και είμαι ακόμα συναισθηματικά φορτισμένη. Ένα μυθιστόρημα μυστηρίου και τρόμου που δυο Έλληνες συγγραφείς, ο Γιώργος Δάμτσιος και ο Μάριος Δημητριάδης χάρισαν απλόχερα, σε εμάς τους λάτρεις αυτού του είδους.

Όλα ξεκινούν, ένα συνηθισμένο πρωινό στη Θεσσαλονίκη.Οι κεντρικοί  ήρωες της ιστορίας είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, γεγονός που πιστεύω ότι είναι ένα από τα ατού αυτού του βιβλίου. Διότι μπορούμε ως αναγνώστες να ταυτστούμε μαζί τους. Ένας νέος άντρας, ο Τηλέμαχος ετοιμάζεται να ξεκινήσει για τη δουλειά του. Όμως στο δρόμο τυχαίνει να δει μια κοπέλα. Μια κοπέλα που είναι συνεπιβάτης του σε ένα λεωφορείο που βλέπει στο ύπνο του, ένα ολόκληρο χρόνο. Μαζί με αυτούς, στον ίδιο εφιάλτη, είναι  άλλοι τρείς επιβάτες και ένας μυστηριώδης οδηγός. Όταν επιτέλους ανακαλύπτουν μεταξύ τους ότι όλοι είναι υπαρκτά πρόσωπα, αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο του κοινού τους εφιάλτη. Όλα τα δεδομένα που ανακαλύπτουν, τους οδηγούν στη Νάουσα και σε ένα χωριό, στη Δρυπή. Πιο συγκεκριμένα στη “Γέφυρα των χαμένων ψυχών“. Εκεί η μοίρα θα τους ενώσει ώστε να προσπαθήσουν να βρουν τις απαντήσεις που θέλουν.

Ποιος είναι ο οδηγός; Γιατί και μόνο στη σκέψη του, η ψυχή τους γεμίζει με τρόμο; Που τους πηγαίνει και τι θέλει από αυτούς;

Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι  άνθρωποι που συναντάμε στην καθημερινότητα μας, απλοί, συνηθισμένοι και αυτό με κέρδισε σε αυτό το βιβλίο. Ήταν ολοκληρωμένοι. Όλοι τους είχαν το ρόλο τους, σε αυτή τη παρέα ενώ ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο. Κάτι άλλο που μου άρεσε πολύ, ήταν η γρήγορη πλοκή του.  Οι συγγραφείς επικεντρώθηκαν στη ουσία του βιβλίου και δεν αναλώθηκαν σε περιττολογίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην κάνει καθόλου κοιλιά η πλοκή και να μην με κουράσει στιγμή.

Οι δύο συγγραφείς ενώθηκαν και έδωσαν στο κοινό, ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, που θα ικανοποιήσει τους αναγνώστες του. Ένα μυθιστόρημα που κόβει την ανάσα σε κάθε σελίδα του και είναι τόσο εθιστικό που δεν θες να το αφήσεις από τα χέρια σου, μέχρι να φτάσεις στο τέλος του. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν είναι απόκοσμη και τρομακτική. Πολλές στιγμές όπως το διάβαζα γύριζα και κοιτούσα πίσω από τον ώμο μου (ναι, το έκανα το παραδέχομαι), διοτι ένιωθα την αλλόκοτη αύρα της υπόθεσης να με κυριεύει. Ελπίζω και στο μέλλον να δούμε κι άλλα τέτοια βιβλία από Έλληνες συγγραφείς.

Υπόθεση από το οπισθόφυλλο:

Πέντε άνθρωποι βασανίζονται κάθε νύχτα για έναν χρόνο από τον ίδιο εφιάλτη.
Ανακαλύπτοντας ότι είναι υπαρκτά τα πρόσωπα που βλέπουν στον ύπνο τους, ως συνεπιβάτες ενός λεωφορείου που ταξιδεύει νύχτα με έναν μυστηριώδη οδηγό στο τιμόνι, συγκλονίζονται και αρχίζουν την προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ, για να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τον κοινό εφιάλτη.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παράλογο, το αλλόκοτο και το απόκοσμο.

Εκδότης: Λυκόφως
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 308

Γιώργος Δάμτσιος

Ο Γιώργος Δάμτσιος γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα και εργάζεται στο Ελληνικό Δημόσιο από το 2000. Εκτός από τη συγγραφή, του αρέσει να διαβάζει μανιωδώς ενώ είναι λάτρης της Heavy Metal, του gaming και του αθλητισμού.
Εξακολουθεί να διαμένει στη Νάουσα, μαζί με τη σύζυγό του Αναστασία και τα δύο παιδιά τους.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria.
Αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα nyctophilia.gr, καθώς και στο προσωπικό του blog: georgedamtsios.weebly.com

Μάριος Δημητριάδης

Ο Μάριος Δημητριάδης κατάγεται από τον Ασκό Θεσσαλονίκης και έχει κάνει σπουδές γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μόνιμα με τη σύζυγό του. Διδάσκει κλασική και ηλεκτρική κιθάρα και είναι λάτρης της Heavy metal, των ταξιδιών και της φωτογραφίας. Αποτελεί έναν από τους ιδρυτές του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria και αρθρογραφεί στις σελίδες nyctophilia και metalsurgery.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s