“Εκ νεκρών”: Μια ιστορία μεταφυσικού τρόμου

Ο Χρήστος Ιωάννου, 10 ετών, κάνει το πρώτο του ταξίδι με αεροπλάνο. Δεν έφτασε ποτέ στον τελικό του προορισμό…Το αεροπλάνο έπεσε… και εκείνος ήταν ο μόνος επιζών…..

Έτσι ξεκινάει το “Εκ νεκρών”, δεύτερο βιβλίο και πρώτο μυθιστόρημα του Γιώργου Γιώτσα.

Η αλήθεια είναι πως διαβάζοντας την περίληψη δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς θα διαβάσω…τι ακριβώς θα συναντήσω στις σελίδες του βιβλίου…και πολύ χαίρομαι γι’ αυτό!!

Η ζωή του Χρήστου σημαδεύτηκε εκείνη την τραγική ημέρα. Σημαδεύτηκε από το “ατύχημα” που του στέρησε την οικογένεια του αλλά και από κάτι άλλο…κάτι σκοτεινό, κάτι…μη πραγματικό…κάτι που θα τον ακολουθεί και θα τον στοιχειώνει για την υπόλοιπη ζωή του…
Μια ζωή που δεν είναι εύκολη, γεμάτη…μη φυσιολογικές ατυχίες από τις οποίες κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει και να μείνει ανεπηρέαστος! Υπήρχαν όμως και οι καλές στιγμές, οι φωτεινές! Είναι λίγες αλλά υπάρχουν…μέχρι το επόμενο ατυχές συμβάν και να ξανακυλίσουμε μαζί με το Χρήστο στην παράλογη πραγματικότητα του.

Για την υπόθεση δεν θα πω κάτι παραπάνω. Δεν θα ήταν σωστό άλλωστε, θα χαλούσα την όποια έκπληξη!

Όλο το βιβλίο διακατέχεται από μια μουνταμάρα, μια ζοφερή ατμόσφαιρα, μια καταθλιψούρα. Και αυτό δεν είναι κακό! Αντιθέτως!! Όλη αυτή η σκοτεινιά και αυτό το δυσοίωνο (προ)αίσθημα που σε πιάνει, καταφέρνει και σε βάζει μέσα στην ιστορία και δύσκολα σε αφήνει!

Ωραία γραφή, ωμές περιγραφές, δράση, ένταση, κινηματογραφικές σκηνές και δυνατές εικόνες. Όσο πιο πολύ διαβάζεις, τόσο πιο πολύ ενδιαφέρον αποκτά! Αργά και σταθερά η αγωνία αυξάνεται…αγωνία για την τύχη του Χρήστου, για το τέλος, για τα γιατί και τα πώς…

Τέλος, ένα πολύ δυνατό φινάλε για το οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να πω σχεδόν τίποτα χωρίς να αποκαλύψω πράγματα που δεν πρέπει! Ο συγγραφέας στις τελευταίες σελίδες καταφέρνει και φτιάχνει ένα σύμπαν διαφορετικό από το δικό μας, έναν κόσμο τρομακτικό με κατοίκους πλάσματα απόκοσμα.
Ενώ επίσης πολύ ωραίο και επιδέξιο το δέσιμο των αρχικών -ασύνδετων φαινομενικά – κομματιών της ιστορίας που δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο παρά το πόσο τρομερά και ανελέητα παιχνίδια μπορεί να παίξει η Μοίρα με τις ζωές των ανθρώπων!

Μοναδικά αρνητικά στοιχεία, κάτι χρονικά πίσω-μπρος που έκανε στην αρχή και με μπέρδευαν, καθώς και κάποιες υπερβολές που λίγο μου “χτύπαγαν”…

Πραγματικά πολύ καλό βιβλίο και σίγουρα αξίζει να διαβαστεί από τους λάτρεις των ιστοριών τρόμου αλλά και όχι μόνο!!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

O Χρήστος Ιωάννου κρύβει από τη γυναίκα του ένα μυστικό που τον στοιχειώνει. Ένας φόνος που ήταν ατύχημα, ένας φόνος που δεν έπρεπε να γίνει. Αλλά έγινε. Ένας άνθρωπος πέθανε εξ’ αιτίας του και μάλιστα φρικτά.
Οι τύψεις όμως θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα τον απασχολήσουν όταν ο Χρήστος φύγει από τη ζωή και ανακαλύψει ότι δεν υπάρχoυν παράδεισος και κόλαση…

Ένας άνθρωπος που μπορεί να κερδίσει ξανά τη ζωή -ή να χάσει για πάντα ολόκληρη την ύπαρξη του.
Δέσμιος σε ένα μέρος γεμάτο φως, σε ένα μέρος ζωντανό, με μια καρδιά από σκοτάδι και φρίκη

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Γιώργος Γιώτσας είναι μια σύγχρονη φωνή στη λογοτεχνία του φανταστικού. Τα διηγήματά του έχουν διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (Diavasame.gr, Ελευθερουδάκης, Ars Nocturna, Συμπαντικές Διαδρομές, Εκδόσεις Μωραΐτης, Εκδόσεις Εντύποις, Eyelands.gr / Παράξενες Μέρες, περιοδικό Esquire) όπως και σε διεθνείς (Writers Digest USA). Επίσης, έχουν δημοσιευθεί σε συλλογές νέων λογοτεχνών.
Το 2012 ο εκδοτικός οίκος Momentum εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά», μια συλλογή διηγημάτων φαντασίας και τρόμου στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Το 2015, οι εκδόσεις Λυκόφως εκδίδουν το «Εκ Νεκρών», το οποίο είναι το δεύτερο προσωπικό βιβλίο και πρώτο μυθιστόρημά του.
Ο Γιώργος Γιώτσας συνεχίζει να γράφει με συνέπεια, ενώ κατά καιρούς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περιοδικών, όπως το Tv Zapping, το Mystery, η Athens Voice και το Esquire, όπου έχουν φιλοξενηθεί συνεντεύξεις και αφιερώματα σχετικά με το έργο του.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συγγραφέα ηλεκτρονικά:

 

 

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s