“Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι” του Sam Hearn: Μία υπέροχη γνωριμία με τον κόσμο του Ντόιλ

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο,  το παιδικό βιβλίο Ο Σέρλοκ Χόλμς και το εξαφανισμένο διαμάντι του Σαμ Χερν.

Το βιβλίο αυτό είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να γνωριστούν οι μικροί μας φίλοι με τον υπέροχο κόσμο του διάσημου ήρωα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, Σέρλοκ Χόλμς.

Ο νεαρός Τζον Γούατσον, που πιθανόν κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει γιατρός, είναι νέος μαθητής στην Ακαδημία της οδού Μπέικερ! Εκεί γνωρίζεται με τους παλαιότερους μαθητές Σέρλοκ Χολμς, Μάρθα Χάντσον, Τζειμς Μοριάρτι και φυσικά με τον σκύλο που ακούει στον όνομα Μπάσκερβιλ! Βέβαια, όπου υπάρχει ο Μοριάρτι, δεν γίνεται να συνεχιστεί για πολύ η ηρεμία και η γαλήνη! Όλα λοιπόν ξεκινούν με μία σχολική επίσκεψη στο μουσείο και καταλήγουν με μία μυστηριώδη κλοπή ενός διαμαντίου ανεκτίμητης αξίας! Ήρθε η ώρα η ατρόμητη παρέα να ανακαλύψει την αλήθεια!

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πολύ απλή γλώσσα, έτσι ώστε να μην δυσκολεύει τις μικρότερες ηλικίες των αναγνωστών. Το ωραιότερο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η εικονογράφηση, η οποία έγινε επίσης από τον συγγραφέα Σαμ Χέρν. Παραθέτονται παντού μικρές και μεγάλες εικόνες όπως επίσης και ολοσέλιδες εικόνες σε μορφή κόμικ. Κάπου εδώ να αναφέρω και την υπέροχη βιβλιοδεσία με σκληρό εξώφυλλο.

Ένα υπέροχο δώρο για τους μικρούς μας φίλους.

Περιγραφή βιβλίου

Ο Τζον Γουάτσον έχει μόλις αρχίσει να τακτοποιείται στο καινούριο του σχολείο, την Ακαδημία της Οδού Μπέικερ, όταν η καθηγήτριά του ανακοινώνει ότι θα πάνε εκδρομή σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του Λονδίνου, που φιλοξενεί το Αλπικό Αστέρι, το πιο διάσημο διαμάντι του κόσμου. Το διαμάντι όμως έχει κλαπεί! Η αστυνομία κινητοποιείται και ολόκληρη η χώρα μιλάει γι’ αυτό. Όταν ο κλέφτης συλλαμβάνεται και το διαμάντι επιστρέφει στη θέση του, η υπόθεση μοιάζει να έχει κλείσει. Όμως ο Σέρλοκ Χολμς έχει άλλη άποψη. Με τον Τζον και τη Μάρθα στο πλευρό του, θα μπορέσει να διαλευκάνει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτό το μοναδικό πετράδι;

Ειπωμένη μέσα από το blog του Γουάτσον, τις σημειώσεις του, τις σχολικές του εργασίες, τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ και τη ζωντανή εικονογράφηση σε στιλ κόμικς, αυτή η εισαγωγή στους κλασικούς χαρακτήρες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ θα καθηλώσει κάθε νεαρό επίδοξο ντετέκτιβ!

  • Συγγραφέας: Sam Hearn
  • Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
  • Εικονογράφος: Sam Hearn
  • Σελίδες: 184
  • Ημερομηνία Έκδοσης: 15/03/2018

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s