Αυτές οι ταινίες είναι μικρές και υπέροχες (Part I)

Τι χρειάζεται για να πεις μια ιστορία; Για να βγάλεις ένα συναίσθημα; Πόσο χρόνο χρειάζεται για να κάνεις κάποιον να συγκινηθεί ή να γελάσει; Λέξεις, εικόνες, μουσική, χρώματα!
Παρακάτω έχω συγκεντρώσει ορισμένες υπέροχες ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο καταφέρνουν να γίνουν συγκινητικές, τρυφερές, χαριτωμένες, γλυκιές και αστείες (οι συγκεκριμένες μάλλον όχι και τόσο), με τις περισσότερες από αυτές να είναι σχεδόν βουβές!
Δεν θα πω πολλά για την κάθε ταινία, θα τις αφήσω να σας μιλήσουν από μόνες τους!
Απολαύστε τες!


1. Piper (2016)

Θα ξεκινήσουμε με την ιστορία της Piper, ένα μικρό πουλάκι που τρομάζει με τα κύματα που σκάνε στην παραλία και που πρέπει, παρά τον φόβο της, να μάθει να κυνηγάει την τροφή της μόνη της.
Το 2017 κέρδισε Oscar καλύτερης μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων.


2. Lou (2017)

Το Lou, μια ακόμα ταινία της Pixar, αφηγείται την ιστορία ενός “lost-and-found” κουτιού σε ένα σχολείο και του πλάσματος που ζει μέσα σε αυτό.


3. Paperman (2012)

Πολύ αγαπημένο μου το γλυκό Paperman της Disney! Με μοναδικό χρώμα το κόκκινο στο κραγιόν της πρωταγωνίστριας στην κατα τα άλλα ασπρόμαυρη ταινία, το Paperman μιλάει για έναν  μοναχικό υπάλληλο γραφείου που συναντά τυχαία το κορίτσι των ονείρων του και χρησιμοποιεί χάρτινες σαΐτες για να τις τραβήξει την προσοχή.
Το 2013 κέρδισε Oscar καλύτερης μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων.


4. The blue umbrella (2013)

Σε μια πολυσύχναστη πόλη μια μέρα με βροχή οι άνθρωποι προχωρούν κρατώντας σφιχτά τις ομπρέλες τους. Εκεί, ανάμεσα στις σκούρες πανομοιότυπες ομπρέλες μια μπλε και μια κόκκινη συναντιούνται και μας δίνουν μια όμορφη και ζεστή ιστορία αγάπης. Αυτή είναι υπόθεση της πολύ τρυφερής ταινίας The blue umbrella την οποία μπορείτε να απολαύσετε εδώ. Εκτός από το πολύ ρεαλιστικό animation έχει και πολύ ωραία μουσική! Αξίζει!


5. Zero (2010)

Γεννημένος σε έναν κόσμο αριθμών, ένα καταπιεσμένο μηδέν ανακαλύπτει ότι με αποφασιστικότητα, θάρρος και αγάπη, το τίποτα μπορεί να γίνει πραγματικά κάτι.


6. Father and daughter (2000)

Το ολλανδικό Father and daughter, μια ταινία με πολύ ωραίο και λιτό σχέδιο, μιλάει για έναν πατέρα που λέει αντίο στην μικρή του κόρη. Ο χρόνος περνάει και η κόρη μεγαλώνει μα πάντα περιμένει τον πατέρα της να γυρίσει.
Το 2001 κέρδισε Oscar καλύτερης μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων.


7. Bao (2018)

Για το τέλος είπα να αφήσω την τελευταία ταινία της Pixar, το Bao, μια γλυκούλα ταινία που μιλάει για την οικογένεια, την γονική αγάπη, την κλασσική ελληνίδα μάνα, και τη συγχώρεση. Αξίζει να την αναζητήσετε ολόκληρη αλλά προς το παρόν δείτε ένα μικρό clip έτσι για να πάρετε μια ιδέα:

 


*Ακολουθεί και Part II (με -spoiler!- πιο ανάλαφρο περιεχόμενο)!


Πηγές:

https://www.imdb.com/?ref_=nv_home

 

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s