Οι πιο στοιχειωμένοι πίνακες ζωγραφικής

Διάσημοι πίνακες υπάρχουν πολλοί, λίγοι όμως έγιναν γνωστοί λόγω των συναισθημάτων τρόμου που προκαλούν. Παρακάτω θα δούμε ορισμένους από τους πιο διάσημους και τις ιστορίες που τους ακολουθούν. Φήμες ή αλήθεια; Πάντως το μυστήριο παραμένει.

Η νεκρή μητέρα και το παιδί – Έντβαρντ Μουνκ (1899)

Ο πίνακας απεικονίζει τον θάνατο της μητέρας του ζωγράφου από φυματίωση, όταν ο ίδιος ήταν μόλις 5 ετών. Όσοι τον είχαν στη κατοχή τους, είπαν πως τους έκανε να νιώσουν άβολα και πως ένιωθαν τα μάτια του παιδιού να τους ακολουθούν. Επίσης πολλοί είπαν πως άκουγαν τα σεντόνια στο κρεβάτι της νεκρής μητέρας να κουνιούνται. Ο Μουνκ είναι επίσης γνωστός και για το έργο του “Η κραυγή“.

Τα χέρια που του αντιστέκονται –  Bill Stoneham, (1972)

Ο ζωγράφος του έργου ανέφερε πως η έμπνευση του για τον πίνακα ήρθε όταν θυμήθηκε μια παιδική του φωτογραφία, που απεικόνιζε αυτόν ενώ στεκόταν όρθιος μπροστά από μια τζαμαρία και δίπλα του ήταν ένα μικρό κορίτσι από την γειτονιά του. Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά πιο τρομακτικός από μια παιδική φωτογραφία. Ιδιοκτήτης που τον είχε στην κατοχή του ανέφερε πως: «Όταν έφτασε στα χέρια μας, πιστεύαμε πως είναι εξαιρετικός. Όμως είναι στοιχειωμένος. Τα παιδιά του πίνακα ζωντανεύουν το βράδυ και περπατάνε στο δωμάτιο».

Το αγόρι που κλαίει – Μπρούνο Αμάντιο (1985)

Ο Αμάντιο ζωγράφισε πάνω από 60 ίδιους πίνακες. Στον πίνακα είναι ζωγραφισμένο ένα ορφανό αγόρι που είχε χάσει τους γονείς του σε μια πυρκαγιά. Ο ζωγράφος πήρε υπό την προστασία του το αγόρι, παρά τις φήμες που το συνόδευαν, ότι μπορούσε να βάζει φωτιά σε αντικείμενα χωρίς να τα αγγίζει, με τηλεπάθεια. Πολλοί πιστεύουν πως ο πίνακας προσελκύει τη φωτιά και κάποιοι ακόμη πιστεύουν πως ο ίδιο ο πίνακας τη βάζει. Τα σπίτια που τον φιλοξενούν καίγονται ολοσχερώς χωρίς ο ίδιος να παθαίνει την παραμικρή ζημιά. Ακόμη και οι πυροσβέστες που έσβησαν τις φωτιές από τα σπίτια ανέφεραν την ίδια ιστορία.

Ο απελπισμένος άντρας – Άγνωστος

Ίσως ο πιος τρομακτικός πίνακας που υπάρχει στον κόσμο. Ο ζωγράφος που τον δημίουργησε είναι άγνωστος, αλλά αυτό που μας είναι γνωστό είναι πως το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε είναι ανακατεμένο με το αίμα του και πως μόλις τον ολοκλήρωσε, αυτοκτόνησε. Ο ιδιοκτήτητης του, Σον Ρόμπινσον, τον έχει κληρονομήσει από τη γιαγιά του που επέμενε πως είναι στοιχειωμένος. Ο ίδιος από τη στιγμή που τον κρέμασε στην κρεβατοκάμαρα του είναι σίγουρος πως είδε στο δωμάτιο του μια σκιώδη φιγούρα και άκουσε ψίθυρους και κλάματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από τότε, ο Ρόμπινσον, τον έχει κλειδωμένο σε μια τοποθεσία την οποία γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Η γυναίκα της βροχής – Σβετλάνα Τέλετς (2006)

Ένα χειμώνα του 2006 η Σβετλάνα Τέλετς, ξύπνησε ξαφνικά από ένα όνειρο όπου κάποιος άγνωστος ήρθε και της είπε να ζωγραφίσει την εικόνα μιας γυναίκας στη βροχή. Ο πίνακας δημιουργήθηκε μέσα σε πέντε ώρες. Η Τέλετς ανέφερε πως όσο τον ζωγράφιζε, το χέρι της καθοδηγούταν από κάτι άλλο. Τρεις φορές έχει πωληθεί και τις τρεις επιστράφηκε καθώς όσοι τον αγόρασαν ανέφεραν αϋπνία, φόβο, ανεξήγητη θλίψη, ακόμη και την αίσθηση ότι κάποιος τους παρακολουθεί ενώ βρισκόντουσαν κοντά του.

Ο άνθρωπος προτείνει, Ο Θεός διατάσσει – Έντγουιν Λαντζιρ (1864)

Ο πίνακας απεικονίζει μια σκηνή στην Καναδική Αρκτική με την αποστολή του Τζον Φράνκλιν για την εξερεύνηση του βορειοδυτικού περάσματος το 1845. Η αποστολή του Φράνκλιν απαριθμούσε 134 άντρες, όπου εκτός από πέντε άτομα οι οποίοι εγκατέλειψαν το πλοίο, οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν. Ο πίνακας είναι κρεμασμένος στο Πανεπιστήμιο Ρόγιαλ Χόλογουεϊ του Λονδίνου και κάθε χρόνο κατά την διάρκεια των εξετάσεων σκεπάζεται με μια σημαία της Ένωσης. Φήμες λένε πως την δεκαετία του ’70 ένας μαθητής αυτοκτόνησε αφού κοιτούσε τον πίνακα και στο σημείωμα που βρέθηκε έγραφε: “οι πολικές αρκούδες με έβαλαν να το κάνω“.

Μπερνάρδο Ντε Γκάλβεθ – Άγνωστος
Το πορτρέτο του Μπερνάρδο Ντε Γκάλβεθ είναι κρεμασμένο στο Ξενοδοχείο Γκάλβεθ στο Τέξας. Επισκέπτες του ξενοδοχείου αναφέρουν ότι νιώθουν τα μάτια του να τους ακολουθούν και ότι νιώθουν κρύο και ανατριχίλα όταν πλησιάζουν στο πορτρέτο. Επίσης κάποιοι που φωτογράφησαν τον πίνακα, η φωτογραφία τους εμφανιζόταν θολή, σε όσους όμως πήραν την άδεια πρώτα από το πορτρέτο, ο Γκάλβεθ φαινόταν καθαρά.
Πίνακας χωρίς όνομα – Ζντζίσλαβ Μπεκσίνσκι
Ο Μπεκσίνκι δεν έδωσε τίτλο σε κανένα έργο του και πιστεύεται πως έκαψε πολλά έργα του στην αυλή του σπιτιού του. Οι πίνακες του μοιάζουν να είναι γεμάτοι από εφιάλτες και να προέρχονται από σκηνές θρίλερ. Έχασε τη γυναίκα του το 1998, ένα χρόνο μετά αυτοκτόνησε ο γιος του και ο ίδιος δολοφονήθηκε άγρια το 2005. Πιστεύεται πως αν κάποιος κοιτάζει πολύ ώρα τους πίνακες του θα πεθάνει σύντομα.

 

 

https://www.boredpanda.com/the-rain-woman-svetlana-telets/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic,

https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Man_Proposes,_God_Disposes&prev=search,

https://www.tilestwra.com/10-stoicheiomenoi-pinakes-poy-kryvoyn-tromera-gegonota/

 

 

 

 

3 comments

    • σε ευχαριστώ! το θέμα είναι ότι έκατσα όντως βράδυ να το φτιάξω και εκεί που ήμουν χαλαρή και ωραία μέσα στην ησυχία μου, αποφάσισε η γάτα μου να ρίξει κάτω το μεταλλικό τασάκι. Κι εκεί κάπου αποχαιρέτησα τον κόσμο γύρω μου…

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s