9+1 βροχερές ταινίες

30Παραδοσιακά ο χειμώνας συνοδεύεται από ξαφνικές βροχές, παγωμένα χέρια και σινεφιλικές βραδιές με αχνιστό/μπαμπακένιο ποπ κορν. Η βροχή σαν καιρικό φαινόμενο εμφανίζεται τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και σε πληθώρα ταινιών. Ποιες ταινίες ”κατακλύζονται” από βροχή;

1 . Βlade Runner (1982): Το αριστουργηματικό future noir του Ridley Scott είναι διαποτισμένο από καταιγιστική δράση. Φυσικά και ο Denis Villeneuve σεβάστηκε τη παρακαταθήκη στο ‘’Blade Runner 2049’’ αλλά η τελική μάχη στην αρχική ταινία είναι αξεπέραστη.
”All those moments will be lost in time, like tears in rain”.

Blade
2. Τhe Lord of the Rings: The two towers (2002): Υπερασπίζοντας το απόλυτο οχυρό (Helm’s Deep) οι ήρωες μας έρχονται face-to-face με τις στρατιές των σιχαμένων Ούρουκ Xάι! Δεν δείχνει ευοίωνο το μέλλον αλλά την επόμενη μέρα γεννιέται η ελπίδα καθώς ανατέλλει ένας λαμπερός ήλιος σαν τη χαίτη του Gandalf.

coetttbs_dvd_archers1

3. Spider-Μan (2002): Το πρώτο παθιασμένο φιλί του Spidey με τη Mary Jane ήταν εικαστικά ανυπέρβλητο. Ανάποδο, αισθησιακό με πλημμύρα συναισθημάτων. Όσοι με γνωρίζουν καλά υποψιάζονται πως πληκτρολογώ έχοντας ως μουσική υπόκρουση το ‘’Hero’’ από τον Chad Kroeger των Nickelback.

spiderman_55005188-1500x977

4. Jurassic Park (1993): Η γη σείεται. Το ποτήρι τρέμει στο ταμπλό του αυτοκινήτου. H βροχή πέφτει καταρρακτωδώς. Καλώς τον τυραννόσαυρο μας. Γενικά σε όλο το πετυχήμενο franchise χρησιμοποιείται η βροχή για να δημιουργηθεί περισσότερο drama.

original

5. Ηigh Fidelity (2000): Ο weirdo John Cusack στρογγυλοκάθεται στο βρεγμένο παγκάκι περιμένοντας να του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία. Ο John είναι λάτρης των raindrops αφού και στην ταινία Say Anything (1989) είχε μουλιάσει ρισκάροντας την πνευμονία.

CCJwsQmUAAATV3v

6. Sweet November (2001): Η Charlize Theron προσπαθεί να πείσει τον Keanu Reeves να αφοσιωθεί σε εκείνη και να ζήσουν τον πιο γλυκό μήνα της ζωής τους. Με το μέρος της έχει την καταρρακτώδη βροχή και τη γοητεία της. Δυστυχώς δεν εντόπισα κάποια φωτογραφία από τη συγκεκριμένη σκηνή, ας συμβιβαστούμε με τις μπουρμπουλήθρες.

tumblr_om2yx1TM3t1v77sb3o2_500.gif

7. Bροχή, χαλάζι και έρωτας (1999): Η Sandra Bullock εμφανίζεται ως πειρασμός στον Ben Affleck πριν πει το ναι στην εκκλησιά. Όπως προδιαθέτει κι ο τίτλος οι ήρωες μαστιγώνονται από τη βροχή καθώς αμφισβητούν τα πρέπει και τα θέλω τους.

617

8. Μatrix Revolutions (2003): Στο τοπ 10 κάνει επανεμφάνιση ο Keanu Reeves, στην προκείμενη περίπτωση με την ιδιότητα του σωτήρα όχι του εραστή. Ανταλλάσσει συνεχόμενα κλωτσομπουνίδια με τον πολλαπλασιασμένο αχώνευτο πράκτορα Smith μες στον κατακλυσμό. Το μόνο που έλειπε ήταν η κιβωτός του Νώε!

matrix-revolutions

9. Τhe day after tomorrow (2004): o Γερμανικής καταγωγής Roland Emmerich-που είναι expert στις disaster movies-σκηνοθετεί τον νεανία & άβγαλτο τότε Jake Gyllenhaal να παλεύει με τις καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά βρίσκει χρόνο να εκδηλώσει τα συναισθήματά του στην Emmy Rossum.

MCDDAAF FE004

10. Ιn the mood for love (2000)
Αντί να αναφερθώ στο πασίγνωστο ‘’Notebook’’ με τον Ryan Gosling θα κάνω την ανατροπή και θα προτείνω μία ιδιαίτερη ρομαντική ταινία από τον Kar-Wai Wong. Δύο προδομένοι σύζυγοι εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους καθώς λούζονται από τη βροχή και τις τύψεις. Αυτή η ελεγεία στον έρωτα είναι άρρηκτα συνδεμένη με το ‘’Yumeji’s Theme’’ από τον Shigeru Umebayashi.

In-the-Mood-for-Love-146

P. S Ταινίες που δεν κέρδισαν μία θέση στον δεκάλογο αλλά χρήζουν αναφοράς (Unforgiven, Road to Perdition, Point Break, Perfect Storm).

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s