10 λογοτεχνικά βιβλία με αγγέλους!

Αγαπώ τις ιστορίες με μυθικά πλάσματα. Ακόμη θυμάμαι την χαρά μου όταν έπιασα στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο με βαμπίρ. Όμως μετά από λίγο, τα βαμπίρ με κούρασαν. Τα βιβλία που αυτά πρωταγωνιστούσαν έγιναν χιλιάδες. Παρόλα αυτά η αγάπη μου για τα μυθικά πλάσματα συνέχισε να υφίσταται. Προς μεγάλη μου ικανοποίηση ανακάλυψα ένα ακόμη μυθικό πλάσμα, τους αγγέλους. Τι πιο όμορφο από αυτά τα φτερωτά, θεϊκά, υπεράνθρωπα και πανέμορφα πλάσματα; Τι πιο όμορφο όταν αυτά ενσωματώνονται σε μία φανταστική ιστορία; Και πόσο ταιριαστό, μάλιστα, για τις χριστουγεννιάτικες ημέρες; Μην βολευτείτε απλώς με έναν άγγελο στην κορυφή του δέντρου σας. Γεμίστε και την βιβλιοθήκη σας!

Άγγελοι- Lauren Kate από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η σειρά Fallen ξεκίνησε την κυκλοφορία της στη χώρα μας το 2010 από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Κλασικό δείγμα YA fantasy οπού κοινή θνητή ερωτεύεται με μυθολογικό πλάσμα, στην προκειμένη περίπτωση, άγγελο. Δεν είναι από τις αγαπημένες μου σειρές, όμως το αναγνωστικό κοινό την αγκάλιασε.

Υπάρχει κάτι μυστηριώδες και ταυτόχρονα οικείο σχετικά με τον Ντάνιελ. Τραβάει την προσοχή της Λους από την πρώτη στιγμή που τον συναντά στο οικοτροφείο Σουόρντ εντ Κρος στη Σαβάνα. Είναι το μοναδικό φωτεινό σημείο σ’ ένα μέρος όπου τα κινητά τηλέφωνα είναι απαγορευμένα, οι υπόλοιποι μαθητές αποτυχημένοι, ενώ οι κάμερες ασφαλείας παρακολουθούν την κάθε τους κίνηση. Παρόλο που ο Ντάνιελ δε θέλει να έχει την παραμικρή σχέση με τη Λους –και κάνει τα πάντα για να το δηλώσει– αυτή δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Το βλέμμα του, το πρόσωπό του, τα πάντα επάνω του τη γοητεύουν. Είναι αποφασισμένη να μάθει τι κρύβει τόσο απεγνωσμένα ο Ντάνιελ… ακόμη κι αν η αλήθεια τη σκοτώσει.

Ο Άγγελος της Γαλιλαίας- Laura Restrepo από τις εκδόσεις Λιβάνη

Ο Άγγελος της Γαλιλαίας δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση.
Το δείγμα γραφής επιθυμεί να περαστεί ως ρεαλιστικό, η αφήγηση είναι αρκετά λυρική, ενώ το θέμα αφήνει ανοιχτές πολλές εκδοχές για το τι τελικά είναι ο περιβόητος άγγελος της ιστορίας μας.
Πολύ αγαπημένα σημεία στο βιβλίο είναι αυτά που σε κάθε αρχή των κεφαλαίων δίνει φωνή σε ονομαστούς και μη αγγέλους της χριστιανικής μυθολογίας, να μιλήσουν για την δική τους εκδοχή των πραγμάτων.

«Η δόνια ‘Αρα, νεαρή Κυρά των Πόνων, μου υποσχέθηκε στη συνέχεια πως απόψε θα μου άνοιγε το μπαούλο. Συγκινήθηκα πολύ από την ιστορία της και δεν ήξερα καλά καλά ποιο ήταν πιο συναρπαστικό πρόσωπο, ο άγγελος ή η μητέρα του. Στη συνέχεια άνοιξα τα τετράδιο που μου άφησε και τράβηξα διάφορες φωτογραφίες. Κατάφερα να διαβάσω ολοκληρωμένες μόνο τις σελίδες εκείνης της μέρας, που τις είχε υπαγορεύσει λίγες ώρες πριν ένα ουράνιο ον που έλεγε πως ονομαζόταν Οριφιήλ και κατέγραφε το ίδιο τον εαυτό του ως θρόνο ή τροχό. Η ανάγνωση με αναστάτωσε. Από πού προέρχονταν στην πραγματικότητα τούτα τ’ απίστευτα τετράδια, πολύ απλοϊκά για να έχουν υπαγορευτεί από έναν άγγελο, αλλά κι εντελώς απίθανο να έχουν γραφεί από φτωχούς ανθρώπους μιας αναλφάβητης συνοικίας; Ξαναδιάβασα γραμμή γραμμή το κείμενο, σαστισμένη, υπνωτισμένη από τούτο το φτερωτό πλάσμα που, μέσα από ένα πενηντάφυλλο τετράδιο με τετραγωνάκια, εξομολογιόταν πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, κουβαλούσε το Θεό στους ώμους του».

Αγγελολογία- Danielle Trussoni από τις εκδόσεις Λιβάνη

O Dan Brown συναντά το φανταστικό βιβλίο και κάπως έτσι γεννιέται η Αγγελολογία. Η πλοκή ακολουθεί το κλασικό μοτίβο των βιβλίων  “αναζήτησης” στα οποία ο ήρωας τρέχει δεξιά και αριστερά, προσπαθώντας να λύσει τα αινίγματα που του παρουσιάζονται. Η διαφορά είναι ότι όλα αυτά γίνονται σε έναν κόσμο που δεν κατοικούν μόνο οι κοινοί θνητοί…

Η Εβανζελίν, μια νεαρή μοναχή βιβλιοθηκάριος στη μονή της Αγίας Ροζαλίας, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακαλύπτει την αλληλογραφία της προηγούμενης ηγουμένης του μοναστηριού με την Άμπιγκεϊλ Ροκφέλερ, της γνωστής οικογένειας των Αμερικανών πολυεκατομμυριούχων, και προκαλεί εν αγνοία της ένα ακόμα αιματηρό επεισόδιο στην προαιώνια σύγκρουση ανάμεσα στους αγγελολόγους –ένα μυστικό κύκλο λόγιων μελετητών των αγγέλων– και στους Νεφιλείμ, τους τερατόμορφους απογόνους της ένωσης αγγέλων και ανθρώπων. Αντλώντας υλικό από ποικίλες θρησκευτικές και μυθολογικές αναφορές, η Τρουσόνι καταφέρνει να αναμείξει με συναρπαστικό τρόπο τη βιβλική παράδοση, το μύθο του Ορφέα, το απόκρυφο Βιβλίο του Ενώχ και την ιστορία της πτώσης των αγγέλων.
Έργο εξαιρετικής σύλληψης, που ανοίγει μια χρυσή πύλη σ’ έναν άλλο κόσμο, σε μια άλλη σφαίρα. Συνδυάζει όλα όσα ζητάει o αναγνώστης από ένα μυθιστόρημα: έξυπνο θρίλερ, καλοδουλεμένους χαρακτήρες και υπέροχη, ατμοσφαιρική ιστορία. Ένα έργο «διαβολικά» καλό, γραμμένο από έναν «άγγελο» με γενναιόδωρο πνεύμα, την Ντανιέλ Τρουσόνι, που έρχεται να ταράξει τα νερά, αφού πρόκειται να κυκλοφορήσει σε τριάντα χώρες. Έξυπνο, ανατρεπτικό και ιδιαίτερα πρωτότυπο, το βιβλίο της Ντανιέλ Τρουσόνι θα σας βυθίσει στον αρχέγονο μυστικό κόσμο του και θα σας μαγέψει.

Κάθοδος αγγέλων (Penryn & the End of Days)-  Susan Ee από τις εκδόσεις Platypus

Η Κάθοδος αγγέλων (Penryn & the End of Days)  αποτελείται συνολικά από τρία βιβλία, δυστυχώς στην χώρα μας έμελε να εκδοθούν μόνο τα πρώτα δύο από την εκδοτική Platypus, η οποία έχει κλείσει. Παρόλα αυτά μπορείτε να βρείτε τα δύο πρώτα ακόμη σε αρκετά βιβλιοπωλεία. Φυσικά για όσους μπορούν, κυκλοφορούν και στην αγγλική γλώσσα.
Η σειρά αυτή μας διηγείται για μία άλλη μορφή των αγγέλων. Είναι καταστροφικοί, τρομακτικοί και ολέθριοι, δημιουργώντας στον πλανήτη μας την απόλυτη αποκάλυψη, εξαφανίζοντας το είδος μας. Σίγουρα, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να πέσω επάνω τους στον δρόμο.

Έχουν περάσει έξι εβδομάδες από τη μέρα που άγγελοι της αποκάλυψης κατήλθαν για να ισοπεδώσουν τον σύγχρονο κόσμο. Οι συμμορίες κυριαρχούν στους δρόμους τη μέρα ενώ ο φόβος και η προκατάληψη έχουν διεκδικήσει τη νύχτα. Όταν πολεμιστές άγγελοι φεύγουν πετώντας παίρνοντας μαζί τους ένα αβοήθητο κοριτσάκι, η δεκαεφτάχρονη αδελφή της, Πένριν, θα κάνει τα πάντα για να την πάρει πίσω.
Όπως το να συνεργαστεί με έναν εχθρό άγγελο.
Ο Ράφε είναι ένας πολεμιστής που κείτεται τσακισμένος και χωρίς φτερά στο δρόμο. Μετά από αιώνες κατά τους οποίους έδινε ο ίδιος τις μάχες του, η σωτηρία του από μια απελπιστική κατάσταση έρχεται από μια εξαντλημένη νεαρή κοπέλα.
Στην πορεία τους μέσα από μια σκοτεινή και κατεστραμμένη Βόρεια Καλιφόρνια, μπορούν να στηρίζονται μόνο ο ένας στον άλλο για να επιβιώσουν. Μαζί, κατευθύνονται προς το οχυρό των αγγέλων στο Σαν Φρανσίσκο όπου η Πένριν θα ρισκάρει τα πάντα για να σώσει την αδελφή της, και ο Ράφε θα αφήσει τον εαυτό του στο έλεος των μεγαλύτερων εχθρών του για μια ευκαιρία να γίνει ξανά ολόκληρος.

Αγγελική σιωπή Becca Fitzpatrick Φανταστικός Κόσμος

Σειρά 4 βιβλίων η οποία είναι ένα κλασικό έργο YA fantasy στο οποίο κοινή θνητή ερωτεύεται με έκπτωτο άγγελο. Ένα έργο “ότι πρέπει” για τις έφηβες ψυχές εκεί έξω, αν και η Fitzpatrick έπειτα απο ένα σημείο τράβηξε την ιστορία απο τα μαλλιά.

Για τη Νόρα Γκρέι, ένα ειδύλλιο ήταν εκτός σχεδίων. Ποτέ δεν της άρεσαν ιδιαίτερα τα αγόρια στο σχολείο της, ανεξάρτητα από το πόσο η κολλητή της, η Βι, τους ωθούσε σ’ εκείνη. Ποτέ – μέχρι που εμφανίστηκε ο Πατς. Με το αβίαστο χαμόγελό του και με τα διαπεραστικά του μάτια, η Νόρα νιώθει έλξη για εκείνον πέρα από κάθε λογική.
Ύστερα, όμως, από μια σειρά τρομακτικών συναντήσεων, η Νόρα δεν είναι σίγουρη ποιον να εμπιστευτεί. Ο Πατς δείχνει να βρίσκεται όπου κι εκείνη, και γνωρίζει περισσότερα για την ίδια απ’ ό,τι οι πιο στενοί της φίλοι. Δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να πέσει στην αγκαλιά του ή να το βάλει στα πόδια και να κρυφτεί. Κι όταν προσπαθεί να αναζητήσει ορισμένες απαντήσεις, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται κοντά σε μία αλήθεια πολύ πιο ανησυχαστική κάθε συναίσθημά της για τον Πατς.
Γιατί η Νόρα βρίσκεται καταμεσής μίας μάχης που μετρά αιώνες ανάμεσα στους αθάνατους και στους έκπτωτους – και αργά ή γρήγορα, πρέπει να επιλέξει πλευρά…

The Mortal Instruments – The Infernal Devices-  Cassandra Clare από τις εκδόσεις Platypus

Δύο σειρές βιβλίων της Cassandra Clare, οι οποίες κυκλοφόρησαν στην χώρα μας από τις συγχωρεμένες εκδόσεις Platypus. Και οι δύο σειρές ανήκουν στον ίδιο κόσμο. Η σειρά The Mortal Instruments γυρίστηκε στον κινηματογράφο και έγινε τηλεοπτική σειρά. Και οι δύο προσπάθειες κάκιστες αν θέλετε την γνώμη μου.
Η σειρά The Infernal Devices  είναι ένα prequel του The Mortal Instruments το οποίο απαριθμεί 3 βιβλία.
Ο κόσμος της Clare εκτός απο νεφελίμ (πλάσματα απόγονοι θνητών και αγγέλων) κατοικείται επίσης από δαίμονες, μάγους, νεράιδες και ότι μπορείτε και δεν μπορείτε να φανταστείτε. Εάν τα βρείτε μην παραλείψετε να τα τσακώσετε.

Καλοί οιωνοί- Terry Pratchett, Neil Gaiman από τις εκδόσεις SEΛΙΝI

Κωμωδία με πολλές ευτράπελες καταστάσεις από δύο πολύ αγαπημένους συγγραφείς του είδους. Ένα έργο αρκετά πρωτότυπο, αν και η ιστορία μύριζε πολύ έντονα Pratchett, καταπίνοντας ολίγον τι τη φωνή του Gaiman.
Ένα έργο το οποίο αν μη τι άλλο σου φτιάχνει την ημέρα.

Σύμφωνα με «Τας Ωραίας και Ακριβείς Προφητείας της Αγνής Νάτερ, Μάγισσας» –τον μοναδικό πλήρως αξιόπιστο οδηγό για το μέλλον, που έγραψε, ευτυχώς, το 1655, πριν ανατινάξει ολόκληρο το χωριό της μαζί με τους κατοίκους του, που είχαν συγκεντρωθεί για να την ρίξουν στην πυρά – ο κόσμος θα καταστραφεί ένα Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο Σάββατο. Αμέσως μετά το τσάι… Οι άνθρωποι προσπαθούν να προβλέψουν το τέλος του κόσμου σχεδόν από την δημιουργία του, οπότε είναι απόλυτα φυσικό να είναι επιφυλακτικοί όταν εμφανίζεται μια νέα ημερομηνία για την Ημέρα της Κρίσης. Αυτή τη φορά όμως, οι στρατοί του Καλού και του Κακού πραγματικά φαίνονται να προετοιμάζονται. Οι τέσσερεις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης είναι καθ’ οδόν. Η Ατλαντίδα αναδύεται. Βάτραχοι πέφτουν απ’ τον ουρανό. Τα νεύρα τεντώνονται και όλα δείχνουν να βαδίζουν σύμφωνα με το Θεϊκό Σχέδιο. Όμως, ένας καλοπερασάκιας δαίμονας και ένας ιδιότροπος άγγελος θα προτιμούσαν να αποφευχθεί η Αρπαγή. Και μέσα σε όλα αυτά κάποιος έχασε και τον Αντίχριστο…

Άγγελος και δαίμονας- Laini Taylor από τις εκδόσεις Πατάκη

Λυρικότατο σε ύφος YA, το οποίο ξεχώρισε μέσα στην πολυφωνία των φανταστικών έργων. Δεν έχω να πω πολλά. Απλώς το αγαπώ.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ.

Η Καρού είναι ένα μοναχικό δεκαεφτάχρονο κορίτσι που σπουδάζει ζωγραφική στην Πράγα. Αυτό που βλέπουν οι συμμαθητές της είναι η ομορφιά και το ταλέντο της. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι τα μαλλιά της είναι φυσικά μπλε, και ότι τα τατουάζ στις παλάμες και οι χάντρες στο κολιέ της είναι μαγικά. Η ίδια ξέρει πως τη μεγάλωσαν με πολλή αγάπη τρεις Χίμαιρες –μυθικά τερατόμορφα πλάσματα– σε έναν Άλλο Κόσμο, στο μαγαζί του σοφού μάγου της φυλής που αγοράζει δόντια ζώων από τον κόσμο των ανθρώπων. Η Καρού κάνει θελήματα για τον μάγο-Χίμαιρα, αλλά δεν ξέρει ούτε ποια είναι ούτε σε τι χρησιμεύουν τα δόντια. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό που θα αποκαλυφθεί (στην Καρού και τον αναγνώστη) μετά από πολλές περιπέτειες στη διπλή ζωή που είναι αναγκασμένη να ζήσει η ηρωίδα.
Η ξαφνική αλλαγή στη ζωή της Καρού έρχεται με την εμφάνιση των Σεραφείμ (αγγέλων) που πρώτα σημαδεύουν με τις φλογισμένες παλάμες τους, και στη συνέχεια πυρπολούν όλες τις πύλες που συνδέουν το μαγαζί του μάγου με τον κόσμο των ανθρώπων, σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Τότε η Καρού θα γνωρίσει έναν από αυτούς τους αγγέλους, τον Ακίβα, που προσπαθεί να τη σκοτώσει, επειδή δουλεύει για τις Χίμαιρες, τους εχθρούς των Σεραφείμ: Οι Χίμαιρες και τα Σεραφείμ βρίσκονται σε πόλεμο αλληλοεξόντωσης τα τελευταία χίλια χρόνια.
Η Καρού θα γλιτώσει από την επίθεση του Ακίβα χάρη στην ικανότητά της στις πολεμικές τέχνες και τα μαγικά τατουάζ της. Θα ανακαλύψει, με κίνδυνο της ζωής της, νεκροζώντανες Χίμαιρες σε έναν υπόγειο ναό και θα ξανασυναντήσει τον Ακίβα, που την ακολουθεί στην Πράγα. Ανάμεσά τους γεννιέται ένας έρωτας χωρίς λογική, έρωτας που μάταια παλεύουν να ελέγξουν.
Δύο άγγελοι –αδέρφια του Ακίβα– προσπαθούν να σκοτώσουν την ηρωίδα, αλλά ο ίδιος έχει καταλάβει πλέον πως η Καρού είναι η Χίμαιρα Μάντριγκαλ, η αγάπη της ζωής του, που την αποκεφάλισαν οι δικοί της (οι Χίμαιρες) επειδή αγάπησε τον εχθρό. Δεν ξέρει όμως πως την ξανάφερε στη ζωή ο μάγος, τον οποίο ο Ακίβα θεωρεί δαίμονα και αντίπαλό του. Έχει επομένως καταστρέψει την πρόσβαση της Καρού στη μοναδική οικογένεια που γνώρισε ποτέ και δεν τολμά να της πει την αλήθεια. Σε αυτό το σημείο αποκαλύπτεται το μεγάλο μυστικό που επιτρέπει στις Χίμαιρες να αντιστέκονται στον πολύ ισχυρότερο στρατό των αγγέλων: Από τον καπνό της ψυχής τους και τα δόντια που αγοράζει ο μάγος ξαναζωντανεύει τις Χίμαιρες που σκοτώνονται στη μάχη.
Η Καρού θα μάθει ποια είναι πραγματικά μόνο όταν σπάσει το γιάντες που φοράει στον λαιμό της, γιατί σ’ αυτό έχει περάσει ο μάγος όλες τις μνήμες της προηγούμενης ζωής της ως Μάντριγκαλ. Έτσι θυμάται πώς προσπάθησαν με τον Ακίβα να σπάσουν το προαιώνιο μίσος ανάμεσα στις φυλές τους και να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό το όνειρο το πρόδωσε ο Ακίβα σκοτώνοντας τις Χίμαιρες, που τις θεωρούσε δαίμονες, υπεύθυνους για τον θάνατο της αγαπημένης του. Μόλις αποκαλύπτεται η αλήθεια, άβυσσος χωρίζει πάλι την Καρού και τον Ακίβα: το πεπρωμένο των αντίπαλων κόσμων τους.
Μια συναρπαστική, σύγχρονη ιστορία φαντασίας για έναν απαγορευμένο έρωτα, έναν πόλεμο που άρχισε πριν χίλια χρόνια και την ελπίδα για έναν κόσμο φτιαγμένο από την αρχή.

Ποτέ και πουθενά (London Below )- Neil Gaiman από τις εκδόσεις Ίκαρος

Έργο στο οποίο δεν πρωταγωνιστούν οι άγγελοι, ούτε φυσικά η ανάδειξη τους είναι ο σκοπός του συγγραφέα. Το Neverwhere συστήνει έναν απίστευτο κόσμο κάτω από τον κόσμο μας, ο οποίος είναι άξιος θαυμασμού. Ένα έργο το οποίο καταπίνει μέσα του τον αναγνώστη. Ο Gaiman ανακοίνωσε την δημοσίευση του δεύτερου μέρους  The Seven Sisters (London Below, #2) μέσα στο 2019. Αναμένουμε.

Κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου, κάτω από τον κόσμο τον χειροπιαστό του Εδώ και του Τώρα, υπάρχει κι ένας κόσμος άγνωστος, απέραντος, μυστικός, σκοτεινός, ανείπωτος: ο κόσμος του Ποτέ και Πουθενά. Τον κατοικούνε τέρατα και άγγελοι, καλόγεροι και φονιάδες, κυνηγοί και θηρία, ληστές κι αγαθούληδες, τυχοδιώκτες και πρόβατα. Είναι γεμάτος τρομακτικές αβύσσους και παλάτια που φτάνουν ως το κέντρο της γης. Και μόνο όσοι στ’ αλήθεια δεν έχουν τίποτα, όσοι γλιστράνε και πέφτουν από τις ρωγμές του «πραγματικού» κόσμου, μπορούν να περνάνε από τον έναν κόσμο στον άλλον: τα ποντίκια των υπονόμων, οι άστεγοι, οι φυγάδες, οι τρελοί.
Ο Ρίτσαρντ ζει μια τακτοποιημένη, μετρημένη ζωή στον Πάνω Κόσμο της Πραγματικότητας, όταν μια και μόνη ανθρώπινη στιγμή, μια στιγμή καλοσύνης, θα τον βυθίσει σ’ έναν κόσμο κάτω από τον κόσμο, σ’ έναν χρόνο έξω από τον χρόνο, σ’ έναν λαβύρινθο απέραντο, που οι δρόμοι του χάνονται στο απόλυτο σκοτάδι ή στο απόλυτο κακό, για ν’ αναδυθούν ξανά εκεί που κανείς δεν τους περιμένει. Βρίσκεται παγιδευμένος στο Ποτέ και Πουθενά – και σε μια περιπέτεια που τινάζει στον αέρα κάθε έννοια τόπου, χρόνου και τάξης, όπως τα ήξερε μέχρι τότε στη ζωή του.
«Η ανάγνωση του Ποτέ και πουθενά φαίνεται περισσότερο σαν μια ιδιωτική συνομιλία μεταξύ φίλων, με τον Neil Gaiman στην καλύτερη συγγραφική στιγμή του.» Publishers Weekly

Νεφελίμ – Άγγελοι Εκδικητές-  Asa Schwarz από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Δεν το έχω διαβάσει ακόμη, όμως έχει συνολικά πολύ καλές κριτικές. Αυτοτελές έργο το οποίο κυκλοφορεί στην χώρα μας από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε πολύ καλή τιμή.

Η δεκαεννιάχρονη Νόβα Μπάρακελ είναι παθιασμένη ακτιβίστρια της Greenpeace και είναι διατεθειμένη να φτάσει στα άκρα για τον αγώνα της… Έτσι, θέτει σε εφαρμογή το παράνομο σχέδιό της εναντίον όσων προκαλούν τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική μόλυνση στην Ευρώπη. 
Την ίδια στιγμή όμως ξεκινούν μια σειρά φόνοι. Όταν οι επικεφαλής των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη δική της «λίστα εκδίκησης» βρίσκονται δολοφονημένοι με αποτρόπαιο και τελετουργικό τρόπο, η Νόβα καταλήγει καταζητούμενη και η ζωή της κινδυνεύει.
Μόνη της ελπίδα για να βγει ζωντανή είναι να ανακαλύψει ποιος άλλος έχει κηρύξει πόλεμο μέχρις εσχάτων εναντίον των καταστροφέων του περιβάλλοντος, χωρίς να διστάζει να αφαιρεί ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Σύντομα η Νόβα θα βρεθεί μπλεγμένη σε μια αρχαία συνωμοσία και θα αντιληφθεί ότι, για κάποιους, η σωτηρία της Γης δεν ισοδυναμεί με τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

 

6 comments

  1. Η σειρά Mortal Instruments είναι φανταστική! Έχω διαβάσει και τη Fallen, είναι καλή αλλά όχι όσο η MI. Την Αγγελολογία δεν την είχα ξανακούσει αλλά φαίνεται ενδιαφέρον βιβλίο…

    Liked by 1 person

    • Η αγγελολογία είναι αρκετά καλό, θα μπορούσε όμως να γίνει καλύτερο. Το θέμα είναι πρωτότυπο και ενδιαφέρον, η αφήγηση όμως πάσχει. Θυμίζει κατι απο τα παλιά βιβλία τσέπης που “προσπαθούσαν υπερβολικά πολύ”, λέει πολλά χωρίς να έχουν σημασία για την πλοκή. Παρόλα αυτά είναι ευχάριστο βιβλίο.

      Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s