2019: Ποιες ταινίες περιμένουμε να δούμε;


dplccw3u0aa1ae1

Το κινηματογραφικό μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό αφού ήδη πολλές ακυκλοφόρητες ταινίες έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Αν και διανύουμε τις πρώτες κρύες μέρες του χρόνου θα αναφερθώ στις ταινίες που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν θα διαψεύσουν τις υψηλές προσδοκίες μας, τηρώντας μία χρονολογική σειρά.

1. Glass
Όταν ανακοινώθηκε πως ξεκίνησε η παραγωγή για το σίκουελ του ‘’Split’’ φυσικά κατενθουσιάστηκα-όπως αρκετοί κινηματογραφόφιλοι- γιατί το είχα συμπεριλάβει στις καλύτερες ταινίες του 2017. Ακόμη θαυμάζω την ερμηνευτική δεινότητα του James McAvoy που ανέλαβε να δώσει υπόσταση όχι σ’ έναν, ούτε δύο αλλά ….24 διαφορετικούς χαρακτήρες.
Ω Shyamalan, παρέδωσε άλλη μία αξέχαστη ταινία που θα μου προκαλέσει την ίδια ταχυκαρδία με το ‘’Split’’.
Πρώτη προβολή: 17 Ιανουαρίου

2. Captain Marvel
Προτού δούμε τους Avengers θα γνωρίσουμε για πρώτη φορά μία άλλη πασίγνωστη ηρωίδα από το Μαρβελικό σύμπαν, την παντοδύναμη Captain Marvel. H Brie Larson κέρδισε το ρόλο και εύχομαι να αποδείξει πως ήταν η ιδανικότερη επιλογή. Κρίνοντας από τα trailer προμηνύεται να είναι μία υπερηρωική ταινία επικών διαστάσεων που θα συγκεντρώσει όλα τα geekakia (YAY US!) στας αίθουσας. Εάν η ταινία είναι αντάξια των προσδοκιών μας θα προετοιμάσει τέλεια το έδαφος για το ‘’Avengers: Endgame’’. Make us proud ξανθούλα!
Πρώτη προβολή: 8 Μαρτίου

3. After
Το ερωτικό μυθιστόρημα της Anna Todd που είχε πάνω από ένα δισεκατομμύριο αναγνώστες online είναι ένα από τα πιο προχειρογραμμένα βιβλία που έχω διαβάσει αλλά περιέχει πολλές πιπεράτες στιγμές ανάμεσα στην άμαθη φοιτητούδα Τέσσα και στο bad-boy Χάρντ-ιν. Το βιβλίο διαθέτει φρικτό cliffhanger που εξόργισε όλες τις αναγνώστριες, εμένα ίσως λίγο παραπάνω λόγω θερμοκεφαλιάς. Αναρωτιέμαι εάν η ταινία θα ακολουθήσει τη «δόξα» των ‘’Fifty Shades of Grey’’.
Πρώτη προβολή: 11 Aπριλίου

4. Avengers: Endgame
Κατ΄εμέ είναι η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς γιατί η προηγούμενη ταινία (Αvengers: Infinity War) ήταν ότι πιο υπερηρωικό και φαντασμογορικό έχουμε δει στις αίθουσες. Κυριολεκτικά θα τρέξω να το παρακολουθήσω, θα προαγοράσω το εισιτήριο γιατί αγωνιώ για το τι επιφυλάσσει το μέλλον στους αγαπημένους μας υπερήρωες. Προειδοποιώ ότι εκείνες τις μέρες του Απριλίου θα θέλω να μιλάω μόνο γι΄ αυτή την ταινία, ούτε συναυλία να ήταν.
Όσοι είστε Μαρβελάκηδες με νιώθετε!
Πρώτη προβολή: 25 Απριλίου

5. Αladdin
Μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Υπάρχει υψηλός βαθμός επικινδυνότητας αλλά ευελπιστώ ότι ο Guy Ritchie έχει χαρακτήρα ντιαμάντι και θα προσέξει τον Αλί. Με ξενίζει πολύ και η επιλογή του Will Smith ως Τζίνι αλλά θα το αποδεχτώ μέχρι να προβληθεί η ταινία. Όσο και να ανησυχώ μην καταστραφούν οι παιδικές μνήμες μας θέλω ν’ ακούσω τις μελωδίες της ταινίας και να σιγοτραγουδάω «Βραδιές μαγικέςςςςςς, νυχτές αραβικέςςςςςςς».
Πρώτη προβολή: 23 Μαΐου

6. Artemis Fowl
Όσοι έχουν διαβάσει τις περιπέτειες του ‘’Artemis Fowl’’ περιμένουν εναγωνίως να δοθεί πνοή στον πανέξυπνο και πολυμήχανο ήρωα μας αλλά και στα ξωτικά. ‘Ηταν εκτεταμένη η αναζήτηση για τον πρωταγωνιστή ώσπου κρίθηκε κατάλληλος ο Ιρλανδός Ferdia Shaw που θα πραγματοποιήσει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Οπτικά μου φέρνει πολύ με την εικόνα που είχα πλάσει στη φαντασία μου. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη που ο Kenneth Branagh θα μας ταξιδέψει με την σκηνοθετική του προσέγγιση. Ίσως η ταινία μου δώσει το έναυσμα να συνεχίσω με τη σειρά βιβλίων του Eoin Colfer.
Πρώτη προβολή: 9 Αυγούστου

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s