Kink motel: ένα ερωτικό αφήγημα

Εάν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο… πικάντικο σας έχουμε το Kink Motel της Έλενα Φάκου. Ένα βιβλίο που μας παρουσιάζει τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα.

Το Kink motel είναι ένα βιβλίο αρκετά διαφορετικό από αυτά που συνήθως μας παρουσιάζουν οι Έλληνες συγγραφείς. Καταπιάνεται, με  αντικειμενικό τρόπο, με θέματα που αφορούν την εναλλακτική σεξουαλικότητα, τον φετιχισμό, την απιστία, την προδοσία, την ομοφυλοφιλία και το σεξ επί πληρωμή. Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν έχουν ταμπού,  στους μη συντηρητικούς.

Η Αλίκη είναι ένα κορίτσι που μεταναστεύει στην Ολλανδία τον καιρό της κρίσης. Πιάνει δουλειά στην υποδοχή ενός ξενοδοχείου στην συνοικία των κόκκινων φαναριών, όχι γιατί δεν μπορεί να βρει κάποια άλλη δουλειά, αλλά γιατί αγαπάει το περιθώριο κι ας μην αποτελεί μέρος του, απλά της αρέσει να το παρατηρεί, όπως μας αναφέρει η Έλενα Φάκου. Εκεί η Αλίκη θα γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες ανθρώπων, θα δει το σκληρό πρόσωπο του έρωτα αλλά και το διαφορετικό, το τρυφερό μέρος του.

Το βιβλίο, αν και είναι μόλις 77 σελίδες, απαρτίζεται από είκοσι κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο είναι και μία διαφορετική ιστορία από όσα έχει ζήσει η Αλίκη στο Kink motel. H αφήγηση είναι σε τρίτο πρόσωπο, αλλά γίνεται από την οπτική γωνία της πρωταγωνίστριας. Ο τρόπος επίσης της αφήγησης αλλάζει ανά κεφάλαιο, από κωμικό σε συγκινητικό και άλλοτε σε τραγικό, καθώς μας παρουσιάζει το ολικό ψυχογράφημα των επισκεπτών στο ξενοδοχείο.

Η Έλενα Φάκου μας παρουσιάζει, μέσα από το βλέμμα της Αλίκης ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη αλλά με πολύ προσεκτική ματιά και κυρίως με σεβασμό. Η πρωταγωνίστρια αντιμετωπίζει καθημερινά, από τη θέση της στην υποδοχή του ξενοδοχείου, περιπτώσεις που θεωρούνται για κάποιους τεράστιο ταμπού, όπως η ουρολαγνεία, η ποδολαγνεία, οι σχέσεις κυριαρχίας και υποταγής και διάφορα άλλα. Η Αλίκη δεν κρίνει τίποτα, απλώς παρατηρεί και κατανοεί. Η συγγραφέας απλώς αφηγείται και εξιστορεί τα γεγονότα.

 

To Kink motel κυκλοφορεί από την Brainfood εκδοτική.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

H Aλίκη είναι ένα κορίτσι που μεταναστεύει από την Ελλάδα στην Ολλανδία το 2011, λόγω της οικονομικής κρίσης. Βρίσκει δουλειά στην υποδοχή ενός μάλλον κακόφημου ξενοδοχείου στην περιοχή των κόκκινων φαναριών κι αν και δεν ανήκει η ίδια στο περιθώριο, γίνεται καθημερινά μάρτυρας περιστατικών και καταστάσεων που ακροβατούν ανάμεσα στον κίνδυνο και τη διαστροφή. Μέσα όμως απ’ αυτή τη δουλειά, μαθαίνει τον κόσμο, αντιμετωπίζει χαρακτήρες και γεγονότα τα οποία εκτός από ενδιαφέροντα είναι και διδακτικά. Στην ουσία το “ξενοδοχείο των σκοτεινών πόθων” εστιάζει στα περιστατικά, τα οποία δεν κρίνει ποτέ. Αφηγείται τα γεγονότα, μέσα από το βλέμμα της Αλίκης, η οποία δεν έχει θέση κριτή αλλά παρατηρητή. Στο Kink Motel θίγονται ανθρώπινες αδυναμίες, πάθη, ιδιαιτερότητες και εναλλακτικές σεξουαλικές συμπεριφορές, δοσμένες προσεκτικά και με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Είναι ένα αφήγημα το οποίο εξάπτει τη φαντασία και δεν φοβάται την ανθρώπινη φύση, αντίθετα την αγκαλιάζει και την κατανοεί.

H Έλενα Φάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ψυχικό. Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2003 εργάζεται ως συντάκτρια σε πολλά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ενώ έχει ασχοληθεί με την παρουσίαση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Η ίδια λέει πώς ζει για να γράφει και γράφει για να ζει. Το “Kink Motel” είναι το πρώτο της βιβλίο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s