“Πολεμοφόρος” νέα κυκλοφορία απο τις Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Οι Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος παρουσιάζουν μια μοναδική ιστορία φαντασίας από τον Νο1 συγγραφέα των New York Times,
με περισσότερα από 7 εκατομμύρια πωλήσεων παγκοσμίως
Brandon Sanderson

– Πολεμοφόρος –

Kάθε άνθρωπος είναι ήρωας της δικής του ιστορίας…

Αυτή Είναι Η Ιστορία Δύο Αδελφών… δύο πριγκιπισσών, της Βιβένα και της Σίρι, που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, την Ίντρις, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Χαλαντρέν, την πρωτεύουσα των εχθρών τους. Η μία από τις δύο είναι υποχρεωμένη να παντρευτεί τον Θεό Βασιλιά, τον τρομερό ηγεμόνα του Χαλαντρενού βασιλείου.

Αυτή είναι η ιστορία δύο Θεών… του Σούσεμπρον, του Θεού Βασιλιά της Χαλαντρέν, και του  Ύμνου του Φωτός, του απρόθυμου θεού της γενναιότητας, που ζουν απολαμβάνοντας  τιμές και δόξα, «φυλακισμένοι» στην Αυλή των θεών. Στον κόσμο τους εκείνοι που πεθαίνουν ένδοξα επιστρέφουν ως Εγερθέντες, ως θεοί για να ζήσουν περιορισμένοι, απαρτίζοντας το Χαλαντρενό πάνθεον. Η δύναμή τους είναι γνωστή ως ΒιοΧρωματική μαγεία και βασίζεται σ’ ένα χαρακτηριστικό γνωστό ως Ανάσα, που μπορεί να συλλεχθεί μια-μια τη φορά, στερώντας την από τον άνθρωπο που την «χαρίζει».

Αυτή είναι η ιστορία ενός αντιήρωα… του Βάσερ, του μυστηριώδη Αφυπνιστή που προσπαθεί απελπισμένα να διορθώσει τα λάθη που έκανε πριν από πολλά, πολλά χρόνια. Με τη χρήση της Ανάσας και αντλώντας χρώμα από τα καθημερινά αντικείμενα, οι Αφυπνιστές μπορούν να πετύχουν θαύματα αλλά και να προκαλέσουν συμφορές.

Οι μοίρες όλων αυτών των ηρώων θα διασταυρωθούν σε μια επική περιπέτεια φαντασίας, ίντριγκας, εκδίκησης και φυσικά ανατροπών, σε μια ιστορία όπου τα μυστήρια της αγάπης, της μαγείας, του πεπρωμένου και της μετά θάνατον ζωής αποκαλύπτονται με μοναδικό τρόπο.
  • The Reading List Award 2010 by the American Library Association
  • Barnes & Noble – One of the best 5 SF&F novels of 2009
  • ALA TOP 5 FANTASY OF 2009

«Είναι σπάνιο για έναν συγγραφέα τουφανταστικού να έχει τέτοια αντίληψη
για το πώς λειτουργεί η εξουσία και πώς ριζώνει ο έρωτας στην ανθρώπινη καρδιά.
Ο Σάντερσον είναι εντυπωσιακά σοφός».

~Όρσον Σκοτ Καρντ

«Οι ηρωίδες και οι ήρωες του Σάντερσον είναι εξαιρετικοί – ειδικά ο Βάσερ, η σχέση του οποίου με το νοήμον σπαθί του είναι σαρδόνια και κακόβουλη. Ο Σάντερσον δεν έχει κατορθώσει μονάχα να σχεδιάσει έναν καινούργιο κόσμο φαντασίας μαζί με την κοινωνία του, αλλά μας έχει δώσει και μια πλοκή γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις. Όποιος ψάχνει για ένα διαφορετικό και αναζωογονητικό μυθιστόρημα φαντασίας θα ενθουσιαστεί».

~ Ο Μάικλ Μούρκοκ για τον Πολεμοφόρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s