3 σειρές για binge-watching

Ready to watch TV with bowl of pop corn

Καλή τηλεοπτική χρονιά! Φυσικά και φέτος σας προτείνω σειρές που θα σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά. Σας παραδίδω μία ‘’ιερή’’ τριάδα για να κάνετε binge watching και να ξεχάσετε το social life.

1.The Mandalorian (2019-)
Απίστευτα προσεγμένη σειρά της Disney+ που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους φαν των Star Wars. Η δράση τοποθετείται 5 χρόνια μετά το “Star Wars: Episode VI-Return of the Jedi” του 1983. Έξι χρόνια πριν της γέννηση της Rey. Θα χαρακτήριζα την σειρά ως space spaghetti western με επιρροές από το ‘’Dollars’’ του Sergio Leone. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα εφέ είναι εντυπωσιακά και οι μάχες σωστά ενορχηστρωμένες. O δημιουργός Jon Favreau κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό τον Βaby Yoda αλλά μόλις προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο εικόνες του κατέκλυσαν το ίντερνετ. Save the franchise I must! Μέχρι και το theme song μεταφέρει την επικότητα της σειράς. Δεν θα σας αποκαλύψω εάν ο Mando αποχωρίζεται το κράνος του αλλά στο τελευταίο επεισόδιο στοιχημάτιζα για το εάν θα συμβεί το μοιραίο ή όχι. Ι have spoken (inside joke για όσους το έχουν δει).
Aριθμός επεισοδίων: 8
IMDb: 8,8

mandalorian_1581_107723900

2.The Witcher (2019-)
H πολυαναμενόμενη σειρά φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Henry Cavill αγαπήθηκε από το κοινό, προτού καν προβληθεί. Η ιστορία αφορά τον Geralt, έναν περιφερόμενο κυνηγό τεράτων που είναι και ο ίδιος μεταλλαγμένος. Πρόκειται για πιστή μεταφορά των βιβλίων του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski  που εκτοξεύτηκε η φήμη τους όταν έγιναν video games. Ο πρώτος κύκλος συμπτύσσει τα πρώτα δύο βιβλία και απαρτίζεται από 8 επεισόδια που έχουν γρήγορο σκηνοθετικό ρυθμό. Aδίκως ανησυχούσα πως ο Cavill-ο πρόσφατος Superman-δεν θα ήταν ιδανική ενσάρκωση του Geralt of Rivia. Αφενός εκπέμπει τη σκοτεινή γοητεία του ήρωα, αφετέρου έχει τη σωματική διάπλαση για να πείθει όταν κραδαίνει το σπαθί. Θεωρώ πολύ σωστό που και ο ίδιος ο Cavill έχει παίξει το παιχνίδι γιατί μπορεί έτσι να εντρυφήσει στον χαρακτήρα. Μου φαίνεται ακατόρθωτο να εκθρονίσει το ‘’Game of Thrones’’ αλλά θέλω να του δώσω την ευκαιρία που του αξίζει. Ήδη έχει ανακοινωθεί επίσημα πως θα προβληθεί η δεύτερη σεζόν το 2021.
Aριθμός επεισοδίων: 8,5
IMDb: 8,6
witcher_c.jpg

3.Υou (2018-)
Άλλη μία σειρά που φιλοξενείται στην πλατφόρμα του Netflix. Ο stalker Joe διεκδικεί και πάλι την προσοχή μας αλλά και μίας νέας κορασίδας, της Love Quinn. Όπως και στον προηγούμενο κύκλο η αφήγηση είναι γρήγορη καθώς περιπλέκεται ο σεναριακός ιστός. Παρόλο που είχα τις ανησυχίες μου ο δεύτερος κύκλος ήταν αντάξιος του πρώτου, ίσως και ανώτερος. Είναι σίγουρα πιο εγκεφαλικός γιατί εμβαθύνουμε στον ψυχισμό του stalker μας. Δηλώνω εντυπωσιασμένη από την εξέλιξη του Penn Badgley που έχει αφήσει κατά πολύ πίσω τις μέρες του ‘’Gossip Girl’’. XOXO. Αποκάλυψη στο ρόλο της η Victoria Pedretti που παραδίδει τη μία αξιόλογη ερμηνεία (‘’The Haunting of Hill House’’) μετά την άλλη (‘’You’’).  Πραγματικά το ‘’You’’ συγκαταλέγεται πλέον στις αγαπημένες μου σειρές γιατί με εκπλήσσει σε κάθε επεισόδιο σαν σωστό ψυχολογικό θρίλερ.
Aριθμός επεισοδίων: 20
IMDb: 7,8

you_4

3 comments

  1. Τέλεια λίστα Μαράκι!

    Το You το βλέπω τώρα και πραγματικά είχα ξεχάσει το ποσό εθιστικό είναι 🤩 Για το στυλ και είδος του είναι απλά τοπ!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s