Διαβάσαμε το “Οι Ελέφαντες πηγαίνουν επίσκεψη” της Evelina Daciūtė

Μια οικογένεια από δέκα ελέφαντες (προσέξτε τον αριθμό, έχει σημασία) αποφασίζει να πάει επίσκεψη. Μαζεύονται όλοι μαζί και ξεκινούν με τη Μαμά Ελεφαντίνα πρώτη και τους υπόλοιπους να ακολουθούν.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, κάθε τόσο, ένας ελέφαντας φεύγει από την παρέα. Βλέπετε, οι ελέφαντές μας δεν είναι απορροφημένοι  στον μικρόκοσμο τους. Αντιθέτως, επηρεάζονται από τον περίγυρο και θέλουν να συμμετέχουν.

Έτσι, όταν η Γιαγιά Ελεφαντίνα συναντήσει τις παλιές της φιλενάδες από το νηπιαγωγείο, αποφασίζει να πιάσει κουβεντούλα μαζί τους.

Εννέα ελέφαντες, λοιπόν, συνεχίζουν, μέχρι που ο Παππούς Ελέφαντας βρίσκει δυο φίλους να αγωνίζονται προσπαθώντας να ρίξουν στο έδαφος έναν μεγάλο φοίνικα. Είναι δυνατόν να μείνει ασυγκίνητος; Όχι, βέβαια. Μια και δυο, τρέχει να βοηθήσει.

Οχτώ ελέφαντες, λοιπόν, συνεχίζουν και …

Ελέφαντες 1

Κάπως έτσι κυλάει η ιστορία μας με ελεφαντάκια, μαϊμουδάκια, πεταλούδες, παπαγάλους,  αλλά και παιδιά, που χρειάζονται βοήθεια ή, απλώς, παρέα για να παίξουν. Κάπου εκεί παίζει τον ρόλο της και μια μπανάνα, αλλά δεν θα σας αποκαλύψουμε τι ακριβώς συμβαίνει!

Η Μαμά Ελεφαντίνα, πάντως, καταφέρνει να φτάσει στην επίσκεψη, όμως ο αριθμός δέκα έχει φτάσει στο ένα… Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει η μαμά και από τον αριθμό ένα φτάνει πάλι στο δέκα, μαζεύοντας τρυφερά τα μέλη της οικογένειας, που είναι λίγο αφηρημένα, λίγο περίεργα και πολύ παιχνιδιάρικα.

Τελευταία μαζεύουν τη Γιαγιά Ελεφαντίνα, η οποία ακόμα κουβεντιάζει με τις φιλενάδες της, όταν ξαφνικά θυμάται την επίσκεψη. Μα δεν είχαν ξεκινήσει όλοι μαζί για να πάνε σε μια γιορτή; Οι ελέφαντες το σκέφτονται και αποφασίζουν να προσπαθήσουν ξανά, αυτή τη φορά πιο συγκεντρωμένοι και με τη Γιαγιά Ελεφαντίνα μπροστά!

Και έτσι, δέκα ελέφαντες πάνε σε μια γιορτή…

Μια διασκεδαστική ιστορία με χρώματα, χιούμορ, τρυφερότητα, μηνύματα και, φυσικά, τους αριθμούς από το ένα μέχρι το δέκα. Ας μη μείνουμε, όμως, στην εκμάθηση, αλλά στη διασκέδαση. Οι ελέφαντες μας έχουν πλάκα, είναι γουστόζικοι, αφηρημένοι και καλόκαρδοι.

Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός;

Το προτείνουμε για τα μικρά σας, και αν δεν μάθουν τους αριθμούς, δεν πειράζει. Σίγουρα, θα περάσετε ωραία!

Οι Ελέφαντες πηγαίνουν επίσκεψη

Evelina Daciūtė/ Inga Dagile

Εκδόσεις Ηλίβατον

Ελέφαντες 2β

 

Για το Lovart’s Corner

Κωνσταντίνα Κοράκη

Ακούω μουσική, διαβάζω, γράφω, σκέφτομαι και απορώ με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Έχω γράψει δύο βιβλία, την “Ανταριασμένη” και τη “Σαφένια”. Καμιά φορά αρθρογραφώ, κιόλας, ή γράφω διηγήματα.

Ιστολόγιο

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s