6 παράξενα μουσεία ανά τον κόσμο

Όλοι μας έχουμε επισκεφθεί διάφορα μουσεία κατά καιρούς. Συνήθως αυτά αφορούν αρχαιολογικά ευρήματα, σύγχρονη τέχνη και φυσική ιστορία. Ποιος όμως πιστεύει ότι τα μουσεία πρέπει να υπάρχουν μόνο για τέτοια θέματα; Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο πρωτότυπα και περίεργα μουσεία που υπάρχουν στον κόσμο.

Μουσείο Γάτας στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας

Αυτό το λατρεμένο για πολλούς ζώο έχει αποκτήσει το δικό του μουσείο. Η συλλογή του μουσείου, που βρίσκεται σε ένα μικρό νεοκλασικό σπίτι, περιέχει αφίσες, έργα τέχνης και πίνακες με θέμα τη γάτα. Φυσικά υπάρχει στην έξοδο του μουσείου και το σύνηθες κατάστημα δώρων που πάντα απαρτίζει ένα μουσείο, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αντικείμενα που έχουν σχέση με τις γάτες.

Μουσείο των Άψογα Διατηρημένων Πτωμάτων στο Γκούμπεν της Γερμανίας

Σε αυτό το μουσείο βρίσκονται περίπου 16.500 πτώματα, τα οποία μετά απο τη διαδικασία της πλαστινοποίησης, -μια τεχνική που δημιούργησε ο φον Χάγκενς το 1977 στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης-, διατηρούνται άψογα μετά τον θάνατο τους. Όσοι επισκέπτονται το μουσείο μπορούν να δουν από 40 επιστήμονες πως ανοίγουν, βαλσαμώνουν και εφαρμόζουν τη διαδικασία της πλαστινοποίησης στα πτώματα, αποκαλύπτοντας τους ιστούς και τον λαβύρινθο των αγγείων που υπάρχουν μέσα τους.

Μουσείο noodles στην Οσάκα της Ιαπωνίας

Σε αυτό το μουσείο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν την εξέλιξη των noodles και την ιστορία του εφευρέτη τους, του Momofuku Ando από το 1958 ως σήμερα.

Μουσείο βασανιστηρίων στη Mdina της Μάλτας

Οι παλιές φυλακές της πόλης Mdina αξιοποιήθηκαν και έγιναν αξιοθέατο. Στα μπουντρούμια των φυλακών, λοιπόν, ο επισκέπτης του μουσείου μπορεί να δει αναπαραστάσεις από βασανιστήρια και εκτελέσεις όπου χιλιάδες βασανισμένοι έχασαν τη ζωή τους ως το 1813.

Μουσείο Κολλάρων του Σκύλου στο Λιντς της Αγγλίας

Εκτός από τις αξιολάτρευτες γατούλες, ένα άλλο τετράποδο που έχει αποκτήσει κι αυτός το δικό του μουσείο είναι ο σκύλος. Στο Λιντς της Αγγλίας θα βρείτε το μουσείο που είναι αφιερωμένο σε αυτά. Θα δείτε  δεκάδες ιστορικά κολλάρα για κυνηγόσκυλα, αλλά και κάποια πιο μοντέρνα. Μάλιστα, κάποια από αυτά χρονολογούνται μέχρι και πέντε αιώνες πριν.

Μουσείο Μαγισσών στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης

Η πόλη Σάλεμ της Μασαχουσέτης είναι πόλος έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο λόγω της ξεχωριστής ιστορίας του. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην δημιουργηθεί εκεί ένα μουσείο που να συνδυάζει την σκοτεινή ιστορία αυτής της πόλης και την διασκέδαση. Ο επισκέπτης εκεί θα βρει μινιατούρες, μικρά δώρα και θα μάθει περισσότερα για το Σάλεμ, τις δίκες των μαγισσών, αλλά και τους θαλασσοπόρους. Από τέλη Ιουνίου μέχρι τέλη Αυγούστου, το Salem Wax Museum ανοίγει τις πύλες του Frankesteins’s Castle, ένα σκοτεινό μπουντρούμι που σε αφήνει στο έλεος του γνωστού χαρακτήρα της ταινίας από το μακρινό 1931.

 

Πηγές:

https://www.spoudazwgiannena.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CF%84/,

http://www.museumwithoutahome.gr/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%AF%CE%B1/,

https://www.oneman.gr/life/salem-ena-odoiporiko-sth-stoixeiwmenh-polh-twn-magisswn/,

https://allthatsinteresting.com/weird-museums-around-the-world?fbclid=IwAR1AsF4THV3gEwc5vkDWPQjMErQJZKS8Q0HD2kgPknpQpBQJdftRuTqfGc4#9

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s